SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ucuz Traşa İhtar!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:59:50
Ucuz Traşa İhtar!
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, asgari ücretin altında fiyat belirleyerek bunu işyeri camlarına asarak veya broşör yaparak dağıtan esnafların uyarıldığını belirterek, haksız rekabete karşı yasal çalışmaları başlattıklarını söyledi. 

Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Oda olarak yaptığımız denetimler sonucunda yasal olmamasına rağmen bazı berber ve kuaför üyelerimizin iş yeri camlarına fiyat içeren broşürler astıkları veya dağıttıkları tespit edilmiştir. 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar kanunu gereğince fiyat tarifeleri esnaf odaları tarafından belirlenmekte ve bu tarifelerin iş yerlerinde uygulanması gerekmektedir. Ancak buna karşın asgari ücret tarifesi altında fiyat belirlemek ve bu fiyatların iş yeri camlarına asılarak ve ya broşür şeklinde dağıtılması yasal değildir. Doğru olan esnaf odasınca belirlenen fiyat tarifesinin iş yerinde müşterilerin görebileceği bir noktaya asılarak uygulanmasıdır. Bu konuda odamız yönetimince haksız rekabete yol açan ve esnaf kimliğine yakışmayan üyelerimize yönelik tespit çalışması yapılmış ve odamız avukatınca ihtarnameler gönderilmiştir” ifadelerini kaydetti.

Toptaş, “Tüm esnaflarımızın kurallara uymasını bekliyor, herhangi bir sorunlarında her zaman yanlarında olduğumuzu bildiririz” dedi.

TARİFE VE REKABET FİYATI..

Malatya'da 1. sınıf erkek berberlerinde Saç 9 TL, Sakal 5 TL, Sakal-Saç- Yıkama 15 TL iken, tarife dışı çalışan bazı berberlerde ise ücretler Sakal 2 TL, Saç 3 TL, Sakal-Saç ve Yıkama ise 5 TL'ye kadar düşüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız