SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ucuza Alan Bile İsyanda!..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin en önemli safkan Arap yarış tayı yetiştirme merkezi olan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde, Haziran ayında satışa çıkarılan ancak talip çıkmadığı için ihalenin ertelenmesi üzerine ikinci kez satışa sunulan taylardan ancak 42'si alıcı bulurken, açık artırma alanındaki bazı diyaloglar, Sultansuyu Tarım İşletmesi Atçılık Şubesi'nin de "bitirilme" noktasına hızla yürüdüğünü ortaya koydu. Talip olduğu tay için 100 bin YTL'yi gözden çıkardığını belirten bir kişi, söz konusu atı 38 bin YTL'ye aldığını belirtirken, bu sözler atçılığın getirildiği noktayı da gözler önüne serdi.

42'SİNE TALİP ÇIKTI..
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yapılan 2006 Yılı Safkan Arap Yarış Tayları Satış İhalesi'nde 81 taydan 42 tanesi alıcı buldu. İhalede en pahalı at 41 bin YTL'ye, en ucuz at ise 5 bin YTL'ye alıcı buldu.

Malatya'nın Akçadağ İlçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde 81 Arap Yarış Tayı ihalesi yapıldı. Toplam 60 kişinin teminat yatırarak katıldığı ihalede 45'i dişi ve 36'sı da erkek olmak üzere 81 tayın satışa sunuldu.

İhalede 45 dişi taydan 10 tanesi alıcı bulurken, 36 erkek taydan da 32 tanesi satıldı. İhalede 42 tayın satışından toplam 636 bin YTL gelir elde edildi. İhalede enpahalı atı Faik Yıldız satın alırken, en ucuz at ise 5 bin YTL'den alıcı buldu. İhalede ikinci en pahalı atı ise Şehis Şimşek 38 bin YTL'ye alırken, ihalede İstanbul'dan gelen Selami Orhan 54 bin YTL vererek 4 tane atı satın aldı.

İhalede en pahalı atı satın alan Faik Yıldız, 2 yıl önce yapılan ihaledede de Sultansuyu'nda 98 bin YTL vererek yine en pahalı atı satın aldığını söylerken, ihalede ikinci en pahalı atı alan Şehis Şimşek de, "Ben buraya 100 bin YTL'ye at almaya geldim, 38 bin YTL'ye aldım. Ama atın değeri 100 bin YTL. Tarım Bakanımız atçılığa önem versin. Yapılan kesintiler düşürülsün. Atcılık bitiriliyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız