SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ucuza Satmayın Mesleğinizi"

0
Güncellendi - 2016-05-10 17:03:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından oda üyesi bayan kuaförlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bilgilendirme toplantısı Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kayıtlı üyelere yapılan bu tür eğitim seminerlerinin devam edeceğini söyledi. En önemli sorunlarının gelinlik satışı yapan iş yerleri içindeki kuaförler olduğunu belirten Toptaş, “Gelinlikçilerin içindeki kuaförlerden dolayı büyük sıkıntı yaşanıyor. Maalesef şu anda halen çözüm noktasına gelemedik. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz, kanun yolda. En kısa zamanda sonuçlandıracağız. Bir diğer sorunumuz ise düşük fiyatla çalışan kuaförlerimiz var. Mesleğinizin hakkını verin, ucuza satmayın mesleğinizi. Çok düşük fiyat tarifesinde çalışan meslektaşlarımız var. Burada siz bir emek veriyorsunuz emeğinizin karşılığını alın” şeklinde konuştu.

BAŞKAN RAMAZAN TOPTAŞ TOPLANTIYA KATILDI (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

Kuaförler olarak ikinci sorunlarının ise Bağ-Kur sigorta primlerinin yüksek olması olduğunu ifade eden Toptaş, “Bununla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir açıklaması vardı. Yakın bir zaman içerisinde Bağ-Kur primlerinde bir indirime gidileceği müjdesini açıklayacağını söylemişti ve bizler bu müjdeyi bekliyoruz. Diğer bir sorunumuz ise çıraklık okulu ile ilgili. Yanınızda çalışmayan usta veya çıraklara imza ve kaşenizi atmayınız, çünkü bundan kaynaklı sıkıntılarda siz sorumlu olursunuz. Ayırca salı tatili ile ilgili toplanan 170 imzayı Valiliğe verdik. Ticaret İl Müdürlüğü tarafında bakanlığa yazı yazıldı. Bakanlıktan gelen sonuç herkesi bu konuda serbest bırakıyor. ‘İsteyen istediği gün tatil yapabilir’ diyor” diye konuştu.

iha

BAYAN KAUFÖRLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız