SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Udi Nevres İçin Anma..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı ünlü ud sanatçısı bestekar merhum Udi Nevres, vefatının 70. yıldönümünde Malatya'da törenle anıldı.

Malatya Kültür ve Sanat Derneği'nin (MAKSAD) Vilayet Parkında bulunan VIP Kafe'de organize ettiği anma törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, MAKSAD Başkanı Yaşar Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri ile Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) Başkanı Mehmet Balkış katıldı.

MAKSAD Başkanı Yaşar Karaaslan, Udi Nevres'in Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde doğduğunu belirterek Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin ilçedeki bir cadde veya sokağa Udi Nevres adını vermesini istedi.

Malatya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, Malatya'nın Arapgir İlçesi doğumlu Türkü Ana olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Zehra Bilir'in de İstanbul'da hastanede yattığını hatırlatarak, Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve İstanbul'daki Arapgirliler Derneği Başkanı Turgay Akşahin'in devreye girdiğini belirtti. Yaşar Karaaslan, Zehra Bilir'in bütün borçlarının ödenerek İstanbul Çamlıca Huzurevi'ne yerleştirileceğini söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, konuyu belediye meclisi gündemine getirip hemşehrileri Udi Nevres'in adını yaşatacaklarını belirtti.

Anma töreninde davetlilere çiğ köfte ikram edildi.

Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği Başkanı Mehmet Balkış da, ud eşliğinde davetlilere konser verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız