SON DAKİKA
SON DEPREMLER

UEFA'dan FB ve BJK Kararı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:07:09
UEFA'dan FB ve BJK Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Beşiktaş'ın 21 Haziran'da, Fenerbahçe'nin 22 Haziran'da yaptığı savunma sonrası UEFA Müfettişi Palacios'un raporunu inceleyen Disiplin Kurulu Beşiktaş ve F.Bahçe'nin savunmalarını da dikkate alarak son kararını açıkladı. 

12 sayfalık karar metnine göre, Beşiktaş 1 yıl men cezası alırken Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı suçsuz bulundu. UEFA Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı için müfettişlerinden ek rapor talep etti. 

Fenerbahçe'ye ise 2+1 yıl Avrupa kupalarından men kararı aldı. Böylece sarı lacivertli kulüp 2 yıl Avrupa kupalarına gidemezken 5 yıl içerisinde benzer bir problem olması durumunda 1 yıl daha Avrupa kupalarına katılamayacak. Şahıslara ise şimdilik ceza verilmezken Beşiktaş kararında olduğu gibi UEFA müfettişleri Fenerbahçeli 5 yönetici için ek rapor hazırlayacak.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ..

Beşiktaş Kulübü, 2013-2014 futbol sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacağını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan yazılı açıklamasında, “Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacaktır. UEFA 54. Maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz UEFA disiplin kurulunun bu kararına, 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır” denildi. 

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe, UEFA Disiplin kurulunun vermiş olduğu ceza hakkında açıklama yaptı.

Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüzün 22 Haziran 2013, Cumartesi günü UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu’nda verdiği savunmaya dair UEFA’nın kararı şu şekildedir; Takımımızın, UEFA müsabakalarına katılmaya hak kazandığı, önümüzdeki 3 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesine, bahsi geçen cezaya ait 3. sezonun ise 5 yıl süreyle ertelenmesine, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Yöneticilerimiz Sayın İlhan Ekşioğlu ve Sayın Şekip Mosturoğlu, Altyapı Koordinatörümüz Sayın Cemil Turan ve eski Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım için Disiplin Müfettişinden ek rapor alınmasına karar verilmiştir. Kulübümüz, verilen karar üzerine yasal süre içinde UEFA Tahkim Kurulu’na başvuracaktır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız