SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ufak Adımlarla Başlanılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ ile Malatya arasındaki kültürel ilişkileri geliştirme amacıyla 2006 yılında başlatılan EL-MA projesinin çalıştayı gerçekleştirildi.

Avşar Otel’de gerçekleştirilen çalıştay grup sunum toplantısının başkanlığını Malatya Valisi Ulvi Saran yaparken, toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Tahsin Öztürk, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç’un yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Çalıştay programı çerçevesinde gerçekleştirilen grup sunum toplantısında, organizasyon komitesi slayt eşliğinde bir sunumda bulundu. Sunumda, “Elazığ ve Malatya kültürel yapısı, doğası ve toplumsal özellikleriyle birbirine benzeyen iki il olarak güçlerini birleştirecekleri ve bu güç birliği çalışmalarından ortaya çıkacak projelerle kültür, sanat ve turizm konularında yeni açılımlar oluşturmak istemektedirler. Bu programı hazırlayanların öngörüleri ile oluşan bu program sizin çabanızla projeye dönüşecek, toplumun katılımı ile can bulacaktır” denildi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, yaptığı açıklamada, “Bir mail grubu oluşturun bir de WEB sayfası toparlayıcı ve yönlendirici bir mahiyet arz eder. İnternetin çok ciddi faydası olur. Mail grubu olur, prensipleri belirlenir, bunun temsili mahiyette aktör ve unsurlarını ifade eden belirli mevkideki kişiler oraya katılır. Bir paralellik mantığı ve yol haritasını oluşturan program çerçevesinde ileriki adımlarda ne yapılacağı belirlenir. Gerçekleşmesi zor hedeflerle yola çıkılması doğru değildir. Kolay ve maliyetsiz işler yapılarak, ufak adımlarla başlamak gerekiyor. Mutlaka bu platform oluştuktan sonra herhangi bir ilde gerçekleştirilecek etkinliğin EL-MA inisiyatifiyle gerçekleştirildiğinin belirtilmesi yeterli, yeri geldiğinde herkes üzerine düşeni yapar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız