SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ufak Tefek Hatalarımız Oldu''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un olağanüstü kongresinde Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın yanı sıra, Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın da birer konuşma yaptılar..

KARADAĞ'IN KONUŞMASI..
Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, kongrede yaptığı konuşmada, Haziran kongresinde söylediği gibi, “laf değil icraat yapacaklarını” söyledi.

Karadağ, görev yaptıkları kısa süre içerisinde başarılı olduklarını belirterek "Ufak tefek hatalarımız oldu. Bu hatalardan kendimize ders çıkardık. Geldiğimizde transfer dönemine çok kısa bir süre kalmıştı. 20-25 gün, gece-gündüz çalışıp transferi bitirdik. Bunu şikayet olarak söylemiyorum ama bazı insanlar 2 milyar lira prim meselesini gündeme getirdiler. 2-3 milyarı konuşmak Malatya halkına yarar değil zarar getirir. Takım kampa gitsin diye 700 milyar lira bulduk. Hiç bunu yazmadılar, 2 milyar lira uğraştılar. 2 milyarın lafını ettiğimiz sürece hiçbir yere varamayız” dedi.

Karadağ, görevleri döneminde “stad problemi” de yaşadıklarını ve Vali Daşöz’ün katkılarıyla o engeli aştıklarını söyledi.

İlgisizlikten yakınan Karadağ şöyle devam etti:

“Sevgili Malatyalılar, 2 bin seyirciyle, 2 bin 500 seyirciyle şampiyonluk kovalayamayız. Biz inandık, göreve talip olduk. Eğer şampiyonluk istiyorsak, bütün şehir, kurum ve kuruluşlar olarak bu takımın arkasında olmalıyız. Bugün buradan çıktıktan sonra, önümüzdeki hafta yeni bir heyecan, yeni bir şevkle bu takıma sahip çıkalım. Malatyaspor bir tane, başka Malatyaspor yok! Önümüzde zor bir lig var. Omuz omuza, birlik ve beraberlik içerisinde, el ele verirsek aşamayacağız engel yoktur. Ama biz kalkıp maça gidiyoruz, tribünlerde 2 bin seyirci var. 2 gün önce de söyledim: Seyirci itici güçtür. Sadece seyirciler değil; bütün kurum ve kuruluşlar da bu davadan uzak durdu. Yarın sabah itibarıyla tüm Malatyalıların bu davaya sahip çıkmalarını istiyorum”

Belediyenin hedef tahtası yapılmamasını isteyen Karadağ “Sayın Belediye Başkanı ile çok olumlu görüşmeler yaptık. Kendileri gerekli desteği veriyor. Sadece Belediyenin değil, herkesin maddi ve manevi desteğine ihtiyaç duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan, kimsenin kongreden kendi kendine yorum çıkarmamasını istedikten sonra “Malatya’ya yeni heyecan getirmek için bunu yaptık. Burada aramızda olmayan arkadaşlarımız var. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle Malatya’dan Ali Alkış, İstanbul’dan Fahri Kara görev almak istemedi. Huzurlarınızda kendilerini teşekkür ediyorum; çok büyük hizmetleri oldu” dedi.

Karadağ konuşmasının son bölümünde “Yine söylüyorum çok laf yapmak icraat yapmaya devam edeceğiz. 3-4 tane kötü sonuç almış olabiliriz. Kimse karamsarlığa girmesin. Yeniden söylüyorum hedefimiz sadece lige çıkmak değil, şampiyonluktur. Allahın izniyle sezon bitince şampiyon olacağız” dedi.

Karadağ, şanssızlıktan yakınarak son maçlarda direklerden dönen topları buna örnek gösterdi ve “dualarınızı bekliyoruz” dedi.

VALİNİN KONUŞMASI..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, kongrede yaptığı konuşmada “Bu kongrenin Malatyaspor’un gücünün, kuvvetinin arttığı kongre olmasını temenni ediyorum” dedi.

Malatyaspor’un talihsiz bir şekilde ligden düştüğünü belirten Vali şöyle devam etti:

“Hepimiz biliyoruz ki, kimse düşmekle kaybetmez. Düşüp kalkmamakla kaybeder. Malatyalılar mutlaka düştükleri yerden daha güçlenmiş bir şekilde kalkacaktır. Bu şehir, ülkemize her anlamda önemli şeyler kazandırmış bir şehirdir. Bu şehrin en önemli markalarından bir tanesi Malatyaspor ve onun arkasındaki yüreklerdir. Bu şehrin ortak paydalarının en başında Malatyaspor gelmektedir. Ne zaman bir kongre olsa, bu büyüklük, heyecan görülüyor”

Yeni yönetimin hizmet sevdasıyla hareket edeceğini anlatan Daşöz “Bir söz var: Marifet iltifata tabidir. Yöneticiler bu işi yaparken, heyecanlarını, aşklarını kaybetmemeleri büyük önem taşımaktadır. Onlara bu heyecanı verecek duyguyu güçlü bir şekilde hissetmelerini sağlayacak olan, Malatyaspor taraftarları, halkı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının dimdik arkalarında durmasıdır” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI..
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, şunları söyledi:

“Malatyaspor’un Malatya’mız için vazgeçilmez derecede büyük bir önemi vardır. Malatyaspor, Malatya’mızın temsilcisidir, reklâm aracıdır, Malatya’mızın marka şehir olması yolunda önemli bir etkendir. Yıllardan beri bütün hemşerilerimiz ve özellikle de taraftarlarımız, Malatyaspor’un başarısı ile mutlu olmakta, başarısızlığı ile de büyük üzüntüler yaşamaktadır. Şehrimiz ve insanlarımız için bu derece önemli olan Malatyaspor’un her zaman başarılı olması ve gerek şehrimizi, gerekse de insanlarımızı layıkıyla temsil etmesi lazım. Tabi bu söylediklerim olması gerekenler, daha doğrusu olmasını istediğimiz şeyler. Peki, bu nasıl olacak? Elbette ki birlik ve beraberlik içerisinde takımımıza, kulübümüze sahip çıkmakla, ona destek vermekle olacaktır.

Şu bir gerçektir ki, nerede birlik ve beraberlik varsa, destek varsa orada mutlak suretle başarı ve istikrar vardır. Malatya’mız da, Malatyaspor sevgisinin en üst seviyede olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Ancak, zaman zaman alınan başarısız sonuçlar neticesinde bu desteğin tepkiye dönüştüğü de bir gerçek. Öncelikle şunu bilmemiz ve kabul etmemiz gerekir ki, Malatyaspor hepimizin ortak paydasıdır. Siyasi düşüncelerimiz, dünya görüşlerimiz farklı olabilir, ancak Malatyaspor için düşüncelerimiz hep aynı olmalıdır. Malatyaspor’a karşı sevgimiz ve desteğimiz karşılıksız olmalıdır. Malatyaspor üzerinden menfaat düşüncesi, rant hesapları bu şehre ve Malatyaspor’a yapılacak en büyük kötülüktür, ihanettir. Biz Malatya Belediyesi olarak bu düşünceler doğrultusunda, süper ligde olduğu gibi lig A'da da Malatyaspor’a elimizden geldiğince destek veriyoruz. Ancak kabul edilmeli ki, Malatyaspor sadece mevcut yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve belediyemizin desteğiyle, Malatyaspor’a gönül vermiş taraftarın gayretleriyle ayakta durması, istikrar yakalaması mümkün değildir. Biliyorsunuz, kulüplerin en büyük ihtiyacı ve sorunu finans noktasında yaşanmaktadır. Kulübe Malatyalı firma ve işadamlarının imkânları ölçüsünde destek vermesi Malatya’daki kurumlarında madden destek vermesi gerekir. Malatyaspor’a destek vermek, bir Malatyalılık borcudur. Bir hemşerilik mecburiyetidir. 1990 yılında olduğu gibi geçtiğimiz yıl da süper lig’de şaibeli bir şekilde düşen Malatyaspor, hepimizin el birliği, gönül birliğiyle tekrar süper lige çıkacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü Türkiye’nin 14. büyük kenti durumundaki Malatya’nın yeri spor kamuoyunda ikinci lig değil birinci ligdir. İnşallah, yönetimimizin gayretleri, teknik heyetimizin taktikleri, sporcu kardeşlerimizin başarısı, taraftarlarımızın destekleri, kişi, kurum ve kuruluşların yardımlarıyla Malatyaspor’umuz bu yıl lig A'yı şampiyon olarak bitirecek ve seneye hak ettiği süper lig’de mücadele edecektir.”

DİLEK VE TEMENNİLERDE KONUŞAN YOK..
Divan Başkanı Aslanoğlu, protokol konuşmalarının yapıldığı bölümde, başka konuşmak isteyenlerin dilek ve temenniler bölümünde konuşabileceklerini söyledi. Ancak oylamanın ardından salon boşalınca, "dilek ve temenniler" bölümünde söz alan olmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız