SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ufku Başkan Belirlesin'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya Forum'un Ortak Çalışma Grubu toplantısına katılarak, projelerini anlatıp, soruları cevaplandırdı.

Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan AKP Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, e-belediye sistemini kurup, belediyede kurumsallaşmayı tamamlayacaklarını belirtti. Çakır, "Yönetimde biz mantığını ortaya koyacağız. Donanımlı ve ufku geniş, eğitim düzeyi yüksek bir meclis oluşturacağız. Belediye bir istihdam kapısı değildir. Ancak şehrin vizyonunu ve ufkunu belirleyecek bir belediye başkanı olmalıdır. Bugün sadece alınan kararlar Malatya'da yaşayan 400 bin insanı ilgilendirmiyor, 20-30 yıl sonraki Malatya'da yaşayacak insanları da ilgilendiriyor. Kararlarımızı ve uygulamalarımızı bu düşünceye göre yapacağız. Malatya'yı bir çekim merkezi yapacağız" dedi.

"Malatya'nın ufkunu belediye başkanı belirlesin. Malatya'nın bütün dinamiklerini Belediye Başkanlığı çatısı altında toplayalım" diyen Çakır, şöyle devam etti:

"Biz birlikte hareket etmeyi, topluca hareket etmeyi öğrenmeliyiz. Bunu yapmadığımız sürece Malatya'ya yatırım getirmeyiz. Malatya'nın ulaşım mastır planının hazırlayacağız. 1980-1983'lerde yapılması gereken Ulaşım Mastır Planı'nın olmaması, bugün aynı cadde ve sokaklar duruyor, ancak araç sayısı 100 bine dayanmış durumdadır. Biz gelecek 20-30 yıl sonrasını düşünerek ulaşım planlamasını yapmalıyız. Aksi takdirde Malatya'yı modern bir şehir haline getiremeyiz. Hafif raylı sistem için proje çalışmalarını başlatacağız. Mevcut çevreyolu kilitlenme noktasına gelmiş. Bunu Ulaşım Mastır Planı çerçevesinde bunun projesini yapacağız."

Sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem vereceklerini belirten Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesi'ni sürdüreceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız