SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ufuktan Doğan Güneş Gibi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:42
A- A+ PAYLAŞ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
Kutlama törenleri Atatürk Anıtı önünde başladı. Buradaki kutlamada Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Anıt önündeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 
 
ÖĞRENCİ GRUPLARININ KABULÜ
 Kutlamalar kapsamında Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci gruplarının kabulü gerçekleştirildi.
 
İNÖNÜ STADYUMUNDAKİ  KUTLAMA
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92.Yıldönümü kutlamaları ise İnönü Stadı'nda gerçekleştirildi.    Buradaki tören Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından törene katılanların bayramını kutlamalarıyla başladı. 
 
Kutlamalar kapsamında günün anlam ve önemini içeren konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptı. Bulut konuşmasında, "Bizler ezelden beri bağımsızlık ve hürriyet aşığı bir milletiz .Öyle ki;bu uğurda nice canlar  feda etmişiz. Tarih, milletimizin egemenlik uğruna verdiği mücadelelerimizle doludur. Ve yine tarih şahittir ki;en karanlık günlerde ve en zor anlarda bile bağımsız yaşamayı canımızdan ve malımızdan aziz bilmiş, milli kurtuluş mücadelemizde düşmanı ve bu milletin makus talihini yenmişiz. Milli Kurtuluş lideri Mustafa Kemal’in önderliğinde atalarımızın deyimi ile yedi düvele karşı savaşarak düşman işgalinden, güzel yurdumuzu kurtarmışız” dedi.
 Bulut konuşmasında daha sonra şunları belirtti:.
 
“23 Nisan 1920, Milletimizin etrafını saran karanlık ufuklardan doğan bir güneş gibidir. Milli güçlerin ve Milli iradenin egemen kılındığı destansı bir mücadelenin adıdır. Amasya ,Erzurum, Sivas ve Ankara kararlı yürüdüğümüz yoldur. Bu yolda emin adımlarla yürürken önümüze çıkan her engeli aşmasını bilmiş ve 1920’de T.B.M.M’ne kavuşmuşuz. Böylelikle Milli Egemenlik tecelli etmiştir. Kavuştuğumuz demokrasi ve hürriyet meşalesini daima yükseklerde tutacağız. Hiç bir surette milli egemenlik hakkımızdan kısmen veya tamamen vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir ülkenin veya yabancı kuruluşların tekeline asla vermeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun aziz vatanımızı hain emellere terk etmeyeceğiz. Bir karış vatan toprağı için bin defa ölecek ve bin defa dirileceğiz. Bu toprakları bize vatan yapan değerlerimizi ne pahasına olursa olsun koruyacak ve yaşatacağız. Milli irademizi ve egemenlik hakkımızı T.B.M.M. eliyle sonsuza dek kullanacağız.
 
Sevgili çocuklar, büyükleriniz olarak milletin egemenliği esasına dayalı Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayret ve azmi içindeyiz. Bu amaçla yeni okullar yaparak 2016 yılına kadar bütün okullarımızda normal öğretim, dersliklerde 24 öğrenci hedefini yakalamaya çalışıyoruz. Fatih projesi ile bütün okullarımıza LCD ekran, çok fonksiyonlu tahta, döküman kamera takılacak, öğrencilerimize tabletler ve her öğretmenimize dizüstü bilgisayarlar  dağıtacağız. Üç yıl içinde tamamlanacak olan bu proje kablolama çalışmaları ile ilimizde liselerimizde başlamıştır.
 
Sevgili  öğrenciler, Malatya Okuyor Kampanyası ile Milyonlarca kitap okudunuz. Bu başarınızı Gines Rekoru kırarak uluslararası bir üne kavuşturdunuz ve  rekorlar kitabına girdiniz. Böylelikle dünya çapında bir ilki ve bir işi başardınız. Sizleri yürekten kutluyorum. Çalışmalarınızı geçen yıl İstanbul’da ve daha dün de Ankara’da Malatya tanıtım günlerinde herkese anlatmak ve tanıtmak fırsatı bulduk. Geliniz birlikte bir işi daha başaralım.1-6 Mayıs tarihinde Malatya’mızda açılacak olan Ulusal Kitap Fuarına, okuyan ve yazan bir şehir olduğumuzu bütün Türkiye’ye duyurmak için ailelerimiz ile birlikte gidelim. Biriktirdiğimiz harçlıklarımızla kitap alarak kitaplığımızı zenginleştirelim.
 
Milli Bayramlarımız bizleri geçmişimizle buluşturan, bizleri kardeş yapan önemli günlerimizdir. Dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır. Bu bayramı Atatürk, dünyanın bütün çocuklarına armağan etmiştir. 
 
 Milli Egemenliğimizden ödün vermemeniz, Milli İradeyi hakim kılmanız, Cumhuriyete sahip çıkmanız ve yaşatmanız dileği ile; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun”
 
İnönü Stadyumundaki kutlamalar görencilerin geçiş töreni ve  ardından saha içi gösterileriyle sona erdi.
 
MESAJLAR..
AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, yayınladığı mesajda "Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi hem de beyni mahiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir. Yüce Meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir.
 
Meclisimiz, bilhassa çocuklarımız adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdürecektir. İşte bu nedenle 23 Nisan'ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanması da son derece manidardır. Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır. Bu düşüncelerle, TBMM’nin açılışını ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyor, aziz hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.''dedi.
 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz'ın mesajı da şöyle:
 
"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. 23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal ATATÜRK Millet Meclisi’ni açarak; halkın kendi yöneticilerini bizzat kendilerinin seçmesi yönünde tarihi bir karar almıştır ve Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir anlayışı sahiplenmiş Egemenlik Hakkı gerçek sahibi olan halka devredilmiştir. 23 Nisan’ın asıl anlamı budur. 
 
Hiçbir karar vericinin halkın iradesine, halkın kararına, halkın kendi yöneticisini seçme özgürlüğüne, müdahale edememesinin adıdır.
 
Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra bu günü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Böyle bir armağana sahip olan sadece Türk çocuklarıdır.
 
Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak devletimizin ve birey olarak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile olanaklıdır. 
 
Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceğidir. Ülkemizin geleceği 4+4+4 gibi bilimsel temellerden uzak eğitim sistemiyle sağlanamaz.
 
Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, çağdaş bakış açısına sahip, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri temel amaç olmalıdır. Onları, çağdaş değerlere sahip yurttaşlar olarak yetiştirebilmek için eğitimlerinin, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, akıl ve bilimin ışığında yapılması, göz ardı edemeyeceğimiz önemli bir zorunluluğumuzdur. 
 
 Çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını yürekten kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız