SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uğur Mumcu Anıldı

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl teşkilatı, 18 yıl Ankara’da arabasına konulan bombalı bir saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu anmak bir tören düzenlendi.

İl merkezinde düzenlenen ve İl başkanvekili Enver Kiraz, Merkez İlçe başkanı Muhteşem Kartal, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ve çok sayıda partilinin katıldığı anma toplantısında ilk olarak Gençlik kolları başkanı Eren Taymaz konuştu. Taymaz yaptığı konuşma da “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin gençleri olarak Uğur Mumcu’nun açtığı yolda yürüyeceğiz, bu kararlılığımız ilelebet sürecektir” dedi..

CHP il başkan vekili Enver Kiraz da, “Ülkemizin çok önemli bir değeri olan, Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 yılında kahpece bir tuzak sonucu katledilerek aramızdan ayrıldı. Fakat yüreğimizdeki yeri, kalbimizdeki yeri doldurulamadı. İçimizdeki acısı ilk günkü gibi taze, onu buradan saygıyla anıyoruz.

Mumcu ; düşünceleriyle , eylemleri çelişmeyen , ilkelerinden hayatı pahasına da olsa ödün vermeyen, topluma mal olmuş bir kişiliktir.

Tek silahı vardı. O da keskin kalemiydi. Kalemini sadece kendi doğrularını ve gördüğü gerçekleri yazmak için kullanmış , barış , demokrasi, adalet, özgürlükler , emek için mücadele vermiş, hayatı pahasına da olsa doğruları söylemekten geri durmamış, Laik Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin , yara almaması için yaşamını yitirmiştir.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyordu. Bu yüzden çok okuyan, araştıran, sorgulayan, belgeleriyle konuşan Mumcu ; hırsızların, silah tüccarlarının, uyuşturucu kaçakçılarının, din tacirlerinin, devlet içinde yuvalanmış çetelerin korkulu rüyası oldu.

Mumcu , mangal gibi yürekli , bir solcuydu. Karanlıktan korkmadan karanlığın , ölümden korkmadan ölümün üstüne gitti.

Kalemini hiçbir şartta satmadı. Öldüğünde havuzlu villada oturmuyordu. Renault marka eski bir aracın içerisinde parçalandı.

Buradan bir kez daha Uğur Mumcu’ya seslenirken, sen aramızdan ayrılalı 18 yıl oldu. Bizler aydınlık yarınlar için mücadele ederken , seni o gün katledenler hala bu ülkede, karanlık emellerini gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Senden sonra da hala bu ülkenin aydınlık yüzleri katlediliyor.

Maalesef bu değerlerimiz katledilirken, son 9 yıldır ülkemizi yöneten hükümetimizin, bu karanlık olayların arkasındaki odakları, açığa çıkarma gibi bir çabaları olmadı.

21. yüzyılda bu ülkenin Başbakanı sadece kendi yandaşlığını yapmadığı için, bazı gazeteleri almayın , okumayın diyerek hedef gösterebilmekte , sadece kendi şakşakçılığını yapmadığı için çeşitli köşe yazarlarının patronlarına baskı uygulayarak işten attırabilmektedir.

Hala aydınlarımız , gazetecilerimiz, özgürce yazamıyor, özgürce düşünemiyor.

Sen “ Beni parçalayabilirsiniz . ama her parçamda yeni bir Uğur doğar ve beni aşar ” demiştin.

O parçalardan her biri şu anda bu salonda filizlenmeye devam ediyor. Bu yüzden geleceğe dair umutlarımızı yitirmiyoruz.

Bütün olumsuzluklara rağmen arkamıza bakmadan cesaretle yürüyoruz ve bizim ustamız Mustafa Kemal diyoruz. Beş ay sonra yapılacak Genel Seçimlerde, ülkemizi çağdaş yarınlara taşıyacak olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını müjdeliyoruz." diye konuştu.

Anma etkinliği, gençlik kollarının düzenlediği şiir dinletileri ve Uğur Mumcu’nun sevdiği bestelerin seslendirildiği konserden sonra anma etkinliği sona erdi.

ADD'NİN AÇIKLAMASI..
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de, Mumcu'nun öldürülmesinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

" Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 yılında evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürüldü. Güzel ülkemizin gerçek vatansever ve gerçek kuvvacılarından birisi olan değerli UĞUR Mumcu’ yu, haince ve gaddarca saldırı sonucu kaybedişimizin 18. yılında, sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Değerli Uğur Mumcu, bir araştırmacı gazeteci olarak, sanki kendi yaşamının bir özeti sayılan BİLGİ SAHİBİ OLMADAN, FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ özdeyişini bizlere armağan etmiştir.

U. Mumcu, yaşamı boyunca antiemperyalist bir çizgi izleyen, bilimden ve akıldan yana olan, gericiliğin, karanlığın ve işbirlikçiliğin karşısında aşılmaz bir kale gibi duran ve hayatı boyunca halkın doğru bilgilendirilmesini amaç edinmiş ve tüm bu inandığı değerler uğruna da canını vermiş bir devrimcidir. Elbette ki bu coğrafyada devrimlere ve ulusal değerlere sahip çıkmak kolay değildi. Kubilay’lardan alınan aydınlık meşalesini daha da yükseklere taşımanın yüreği ve onuruna sahip olmak bir ayrıcalık ve onurdu onun için.

En büyük düşmanı, tüm halkların ortak düşmanı olan EMPERYALİZMDİ. Kuzey IRAK’TA üslenmiş olan emperyalizmin kuklaları ve işbirlikçileri konumundaki Barzaniler, son araştırma yazılarının ana eksenini oluşturuyordu. Araştırmalarında, ülkemizdeki ayrılıkçı faşist Kürt terörünün arkasındaki güçleri ve MOLLA Barzani’nin MOSSAD’ LA olan işbirliğini büyük ölçüde deşifre etmişti. Bu durum başta İSRAİL olmak üzere, Okyanus ötesi emperyalizmin kanlı ve ihanet kokan, çürümüş yüzünü de bir kez daha açığa çıkarmış ve sözde müttefiklerimiz olan ABD VE İSRAİL’İN maskelerini düşürmüştü. Tetikçileri kim olursa olsun, Uğur MUMCU’YU katleden güçler diğer devrimcilerimizin de katilleriydiler.
Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’suz bir Türkiye’yi de sömürgeleştirip ortaçağın karanlığına gömmenin daha kolay olacağını sandılar. Unuttukları veya hesaba katmadıkları, gözden kaçırdıkları bir şey vardı, o da bu topraklarda Mustafa KEMAL Atatürk’ün yaşamış olduğu gerçeğiydi. Onun öğretileri ışığında, EMPERYALİZMİN saldırılarındaki zamanlamayı ve seçilen hedefleri iyi okuduğumuz ve doğru tahlil ettiğimiz sürece başkaldırının ve kurtuluşun onurunu da yine halkımızla paylaşacağımızdan eminim.

Bu inanç ve bilinçle başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm emperyalist ve gerici saldırılarda toprağa düşmüş olanların önünde saygı ve minnetle eğilir, şükranlarımı sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız