SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uğur Mumcu İçin Malatya'da Anma

A- A+ PAYLAŞ

13 yıl önce Ankara'da bombalı bir suikast sonucu katledilen Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu için CHP Malatya İl Merkezi'nde bir anma toplantısı gerçekleştirildi. Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de, Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın suikast sonucu öldürülmelerinin yıldönümleri nedeniyle yaptığı açıklamada, bu suikastleri kınadı.

CHP'DE ANMA TÖRENİ..
Mumcu için, CHP Malatya İl Merkezi'nde bir anma töreni düzenlendi.

İl binasında oluşturulan Uğur Mumcu Köşesi'nin önünde gerçekleştirilen anma töreninde konuşan CHP yöneticileri, suikasti kınadılar ve eylemin Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyen odaklarca gerçekleştirildiğini savundular.

ADD'NİN AÇIKLAMASI..
ADD Malatya Şube Başkanı Tunçdemir de, Mumcu ve Okkan'ın ölüm yıldönümleri dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, özetle şöyle dedi:

"..Mumcu, Türkiye'ye yönelik bütün sorunların kaynağına belgeleriyle, kanıtlarıyla girmeyi başaran bir yazar, gazeteciydi. Ayrıca tespitlerini cesaretle Türkiye' ye ve dünyaya ilan eden, cesur bir mücadele adamıydı. Bugün, onun ortaya koyduğu gerçeklerin ne kadar önemli olduğu çok daha iyi anlaşılıyor.

Demokrasi, laiklik ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu araştırmacı-gazeteci Uğur MUMCU dürüstlüğü, ulusal duruşu, devrimci, Atatürkçü kimliği ile aydınlanmanın öncülerindendir. Mafya-siyaset ilişkisine, islami ve ayrılıkçı teröre, yolsuzluğa, radikal ve kökten dinci akımlara karşı somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleri tarihi belgeler arasında yer almıştır. Hesapları, Lozan’la bozulan emperyalistlerin ,Emek ve demokrasi düşmanlarının,silah kaçakçılarının, hayalicilerin, hortumcuların, vurguncuların, çağdaşlık ve lâiklik düşmanı çevrelerin, Türkiye’nin etnik ve mezhepsel parselasyonu için çalışan dış destekli bölücülüğün Uğur Mumcu’ yu niçin hedef seçtiği iyi düşünülmelidir. Uğur Mumcu’ nun kişiliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve geleceğine karşı gerçekleştirilen suikastın arkasındaki güçlerin doğru tahlil edilmesi, bu gün her zamankinden daha önemlidir..

..Bilim insanlarımıza, gazetecilerimize, yazarlarımıza, sanatçılarımıza sahip çıkmalıyız. Aydınlar kolay yetişmiyor, bu değerleri teröre, faili meçhul cinayetlere feda edemeyiz. Etmemeliyiz. Uğur Mumcu’ yu öldürenler yakalandı. Tetiği çekenler yakalandı. Ama tetiği çektirenler yakalanamadı. Bu konuda ciddi bir gayret de gösterilmedi.

Uğur Mumcu’nun düşüncelerinin, yazılarının ve aydınlanma mücadelesinin takipçisiyiz. Hiçbir güç; O’nun düşüncelerini yüreğimizden silemeyecektir. Onun bedeninin ateşi, Laik, Demokratik, Çağdaş yaşamın ışığı olacaktır..

..Diyarbakır halkının can ve mal güvenliği ile toplumsal huzurunu korumakla görevli ve vatan haini güçlerine karşı verdiği mücadelede büyük hizmetleri bulunan Diyarbakır İl Emniyet eski Müdürü Gaffar Okkan ve beraber görev yapan polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş görevi başında şehit olmuş ve 5 polis memurumuz da yaralanmıştır 24.1.2001 günü Türk Ulusunun bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla, rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşan adı geçenlerin, şehit olmalarının, bugün, 5 inci yıldönümüdür.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız