SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uğur Mumcu Malatya'da da Anıldı

0
Güncellendi - 2016-01-24 18:10:22
Uğur Mumcu Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 23. Yıldönümünde Malatya’da da anıldı.

CHP Malatya İl Gençlik Kolları tarafından  düzenlenen anma etkinliği kent merkezindeki eski belediye binası alanında yapıldı. Kar yağışı altında gerçekleştirilen anma etkinliğine  bazı sendika ve sivil toplum  kuruluşları temsilcileri ile 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara katliamında 102 kişi ile birlikte yaşamlarını yitiren 11 CHP Malatya Gençlik Kolları üyesinin  yakınları katıldı.

Saygı duruşunun ardından Uğur Mumcu ‘nun ‘ Unutma Bizim’ , Cahit Sıtkı Tarancı’nın da ‘ Memleket İsterim’ şiirleri okundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da mesajının okunduğu Uğur Mumcu’yu anma etkinliğinde konuşan  CHP İl Gençlik Kolları Başkanı  Murat Orçun Çalış, “ Uğur Mumcu, ABD emperyalizmine  boyun eğmeyen  her zaman kalemiyle güçlü olan, doğrularından hiç bir zaman taviz vermeyen, haksızlıklara, olumsuzluklara ve yobazlığa karşı dik duruşuyla korkusuzca mücadele eden koca bir yürekti” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’da konuşmasında, “ İçimizdeki acısı ilk günkü gibi taze olan, yüreğimizdeki yeri doldurulamayan Uğur Mumcu’yu bir kez daha saygı ile anıyoruz. Ülkemiz tarihsel süreç boyunca bir çok karanlık olay yaşadı. Birçok aydınımız, gazetecimiz, siyasetçimiz, mücadele insanımız katledildi. Eğer bu ülkede demokrasi olacaksa, hukukun üstünlüğü sağlanacaksa., özgür bireyin hakkı varsa, katledilenler açığa çıkarılmalı.  Suçlular ortaya çıkartılmadığı için Mumcu ve Mumcuların davaları, halkın vicdanında devam ediyor.  Bu tür cinayetler insanlık suçudur.  Mumcu , ülkesini seven, insanını seven, haksızlıklara karşı mücadele eden, yolsuzluklara karşı mücadele eden bir mücadele adamıydı. Direnişin adıydı, direnişin sembolüydü.  Atatürkçü, laik, Cumhuriyetçi, özgürlükçü,  Anti emperyalist, bağımsızlıktan yana, insan hakları savunucusuydu.. Terörün, yobazın, hırsızın, vurguncunun, çıkarcıların düşmanıydı. Tek silahı keskin kalemiydi” dedi.

AĞBABA’NIN MESAJI

Uğur Mumcu’nun katledilişinin 23.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Mİlletvekili Veli Ağbaba’nın mesajı düzenlenen etkinlikte de okundu. Ağbaba mesajında, “ Bugün, tam bağımsız bir Türkiye’nin, Laikliğin, gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin simgesi haline gelen Uğur Mumcu’nun katledilişinin 23. Yılı. Her yıl Ocak ayında olduğu gibi yine ‘Uğur Mumcu Ölümsüzdür’ diyerek devrimci gazeteci Uğur Mumcu’yu hasretle anıyor, ülkemizin ‘faili meçhul’  karanlık yüzü ile bir kez daha yüzleşiyoruz.

Abdi İpekçi’den, Uğur Mumcu’ya, Muammer Aksoy’dan Ahmet Taner Kışlalı’ya,Metin Göktepe’den, Hrant Dink’e onlarca değerimiz faili meçhul cinayetlere kurban edildi.Bu ülkenin sakıncalı piyadesi Uğur Mumcu’nun şahsında tüm faili meçhulleri kimi zaman bombalanan, kimi zaman kurşunlanarak aramızdan ayrılan aydınları, gazetecileri, düşünürleri bir kez daha saygıyla anıyorum.

Ülkemizin tarihi aynı zamanda aydınlanamayan siyasi cinayetlerin de tarihidir. Türkiye, siyasi cinayetlerin işlendiği ancak bu cinayetleri işleyenlerin bulunamadığı bir ülkedir.  İşlenen faili meçhul cinayetlerden sonra yürütülen soruşturmalar, ya bir yerde sona erdirilmiş, ya da gerçek sorumlulara ulaşmadan tozlu raflara terk edilmiştir. Bunu, Uğur Mumcu cinayetinde çok net bir şekilde gördük.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin aydınlık yarınları ve faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için verdiğimiz her araştırma önergesinin tek tek reddedildiği bir parlamentoda, demokrasi mücadelesi vermeye devam ediyoruz.” dedi.

Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ÇİFTÇİ44 (8 yıl önce)
    “ Ölenler dövüşerek öldüler;Güneşe gömüldüler Vaktimiz yok onların matemini tutmaya! Akın var Güneşe akın Güneşi zaptedeceğiz Güneşin zaptı yakın! ”
    0
    0
    Yanıtla