SON DAKİKA
SON DEPREMLER

UKOME'den Önemli Kararlar

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:01:41
UKOME'den Önemli Kararlar
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Aralık ayı toplantısında, yeni trafik düzenlemeleri ve 2015 yılı ücret tarifeleri ile ilgili önemli kararlar alındı. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan başkanlığında yapılan Aralık Ayı UKOME toplantısına; Büyükşehir Belediyesi’nde ilgili daire başkanlıkları, Garnizon Komutanlığı, il Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, DHMİ Malatya Havaalanı Müdürlüğü, T.C.K. 81. Şube Şefliği, Yeşilyurt, Pütürge, Hekimhan ve Doğanşehir İlçe Belediye Başkanlıkları, Malatya Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanlığı ile Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanlığı temsilcileri katıldı.

TRAFİK DÜZENLEME VE UYGULAMA KARARLARI

UKOME toplantısında, yeni trafik düzenleme ve uygulamaların yanı sıra 2015 yılı ücret tarifeleri konularında bir dizi kararlar alındı. Alınan bazı önemli kararlar şöyle:

“Kısa bir süre içerisinde hizmete girmesi planlanan ve MAŞTİ - Üniversite arasında çalışacak olan Trambüs güzergahı boyunca, geliş ve gidiş istikametinde Trambüs araçlarının hızlı ve kesintisiz ulaşım imkanı sağlaması amacıyla duraklama ve park etme yasağı uygulanacak.

İl içi veya iller arası yolcu taşımacılığı yapan araçların Terminal ve durak dışında yolcu indirip bindirmeleri halinde Karayolu Taşıma Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacak.

Hastane caddesi ile Mehmet Buyruk caddesinin kesişim noktasında kavşak düzenlemesi yapılarak, Hastane caddesi üzerinde yatay-düşey işaretlemelerin tamamlanmasına müteakip, cadde çift yönlü olarak araç trafiğine açılacak.

Fahri Kayahan Bulvarı’nda araç ve yaya trafiği güvenliğinin sağlanması amacıyla yol ve kavşak yapıları iyileştirilecek."

2015 YILI TARİFELERİ

2014 yılının son toplantısında, 2015 yılında uygulanacak olan zaman ve ücret tarifeleri de görüşülerek karara bağlandı. Bu konuda alınan kararlar ise şöyle:

Karakaya Baraj Gölü üzerinde Battalgazi-Baskil arasında faaliyette bulunacak olan feribot 07.00 - 15.30 saatleri arasında karşılıklı olarak 3 sefer yapacak.

Deniz araçları, taşıdıkları; motosiklet 3, çapa motoru 6, otomobil 10, 4 çeker 10, römorksuz traktör 12, minibüs, minivan ve kamyonet 12, römorklu traktör 16, midibüs, yarım otobüs 16, kamyonet 20, kamyon 25, tır 35-50 ve acil-özel seferler 300 TL ücret ödeyecek.

Yayalar ise; yaya yolcular 1.5, araç içi yolcu 0.50, öğrenci/öğretmen 0.25, engelli 0.25 TL ücret ödeyecek.

Malatya genelinde yediemin otoparklarda motorsiklet-motorlu bisiklet ilk gün 6, devamında 3, otomobil grubu ilk gün 13, devamında 7, Kamyonet-panelvan, minibüs, traktör ilk gün 15, devamında 8, kamyon-otobüs-tır ve ağır tonajlı araçlar ilk gün 26, devamında 13 TL, Çekici/Kurtarıcılar için Motosikler ve grubu kabit 30, kurtarma 40, 15 km geçmesi halinde km başı 2, otomobil grubu sabit 55, kurtarma 80, km başı 4, minibüs, kamyonet ve arazi taşıtları sabit 75, kurtarma 110, km başı 6, ağır tonajlı araçlar sabit 100, kurtarma 150, km başı için de 7 TL ücret ödeyecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından işletme izin belgesi düzenlenen S,T,M Plakalı ve Üniversite hattına çalışan araçlardan, hattına göre 13 bin 750 lira ile16 bin 280 lira arasında devir harç ücreti alınacak.

S plakalı servis araçlarında; otobüslerde 1.540, Minibüslerde 770, Ticari taksilerde 275 TL devir ücreti alınacak.

T Plakalı ticari taksi ile yolcu taşımacılığında; açılış 2.85, km’ye 2.6 TL alınacak.

Büyükşehir Belediyesine ait açık ve kapalı otoparklarda 2015 yılı içerisinde, 0-1 saat için 2, 1-2 saat için 3,2- 4 saat için 4, 4-8 saat için 6, 8-12 saat için 7, 12-24 saat için 8 TL alınacak. Aylık abonman ücretleri ise açık 55, kapalı otoparklar için 90 TL olacak.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 2015 yılında yapacağı toplantı gün ve saatlerini de kararlaştırdı. Alınan karar gereği UKOME, her ayın ilk Salı günü saat 14.00’de toplanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız