SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ukrayna'da Ateşkes Sağlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:41:02
Ukrayna'da Ateşkes Sağlandı
A- A+ PAYLAŞ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 15 Şubat'tan itibaren Ukrayna'da ateşkes anlaşması sağlandığını açıkladı.

Ukrayna'daki iç savaşı sona erdirmek için Belarus'un başkenti Minsk'te dün başlayan liderler zirvesi sona erdi. Putin, Ukrayna'da 15 Şubat'tan itibaren ateşkes anlaşması sağlandığını duyurdu.

Ukrayna'daki krizi sona erdirmek için Minsk'te dün akşam başlayan ve 14 saat süren zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande katıldı.

Zirvenin sona ermesiyle liderlerden açıklamalar gelmeye başladı. "Ana konularda anlaşmaya vardık" diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da 15 Şubat'tan itibaren ateşkes anlaşması sağlandığını duyurdu.

"ANAYASA REFORMU YAPILMALI"

Ağır silahların çekileciğini belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusunda yaşayanların hakları için anayasa reformu yapması gerektiğini belirtti. 

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ise, görüşmelerde ülkesinin kabul edemeyeceği bazı koşulların masaya getirildiğini söyledi. 

"SINIRDA KONTROLÜ SAĞLAYACAĞIZ"

Ülkesinin bu yıl sonuna kadar Rusya ile sınır olan bölgelerde kontrolü devralacağını belirten Petro Poroşenko, rehin tutulan Ukraynalı pilot Şevçenko'nun kısa süre içerisinde serbest kalacağını söyledi.

"YABANCI ASKERLER TOPRAKLARIMIZDAN ÇEKİLECEK" 

Poroşenko imza attıkları metinde bütün yabancı askeri unsurların Ukrayna'nın topraklarından çekileceği yönünde bir madde de bulunduğunu ifade etti.

HOLLANDE: YAPILMASI GEREKEN ÇOK İŞ VAR 

Belarus'un başkenti Minsk'te 14 saat süren liderler zirvesi sonrası bir açıklama da, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'den geldi. Hollande, "Henüz yapılması gereken çok iş var ama Ukrayna'daki durumu iyileştirmek için gerçek bir şans yakaladık" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Minsk Anlaşması'nın Avrupa Birliği tarafından desteklenmesi için Merkel'le birlikte çalışacaklarını da söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız