SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ulaşılmaz Denilene Ulaştık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:27
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, merkezin faaliyetlerini kamuoyu ile paylaşmak amacı ile basın toplantısı düzenledi.

TÖTM’nin kayısıdan sonra sağlık alanında Malatya’nın ikinci büyük markası haline geldiğini söyleyen Aslan, “TÖTM, Salı günü saat 17.00 itibari ile tarihinin en büyük rekoruna ulaştı. Çoğu üniversite hastanelerinin cirolarının üzerinde bir ciro elde etti. Böylece Malatya’nın ekonomisi ve istihdamına da büyük katkılar sağladı.” dedi.

“Danışmanlık Alınan Hastaneyiz”

Türkiye’nin en modern merkezlerinden biri olduklarını ifade eden Aslan, “ Birçok alanda danışmanlık alınan bir hastaneyiz. Bu aşamaya gelinmesinde geçmiş yönetimlerinde emeği vardır. Ancak, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’in göreve başlamasının ardından bu başarılar ivme kazanan çalışmalar haline geldi. Bu büyüme de hizmet ve yatırıma yansımıştır. Hastane içinde bir hastane daha kurulmuştur. “ ifadelerini kullandı.

“Sormadan Getirin Dedik”

Çok ciddi ve akıllı yatırımlar yaptıklarının altını çizen Aslan, “ Sağlık Müdürlüğü,  Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve 112 Acil Servis yetkilileri ile görüşerek, durumu acil olan her hastayı, önceden sormadan bile tıp merkezimize getirebileceklerini söyledik. Hastaları mağdur etmeyin dedik. Biz bir şekilde onlara yer ayarlarız. Çok akılcı yoğun bakım, servis yatırımlarıile cihaz yatırımları yaptık. Bugün geldiğimiz ekonomik nokta tamamen bu yatırımların yansımasıdır. “ dedi.

“Küçük Hastaneler  Kurmayı Planlıyoruz”

Bazı zamanlar yüzde 100 doluluk oranına ulaşılan bir merkez olduklarını söyleyen Aslan, “ Karaciğer Nakli Hastanesi’nin ihalesini yaptık, 2 haftaya kadar inşaat çalışmalarına başlanacak. Süreç içerisinde Onkoloji, Kadın Doğum ve Kalp-Damar alanında küçük hastanaler kurmayı düşünüyoruz. Daha büyük proje olarakta ‘Sağlık Turizm Hastanesi’ kurmak hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

“Ulaşılmaz Denilene Ulaştık”

2009-2010 döneminde çalışmaların hız kazandığı dönem olduğunu söyleyen Aslan, “ 2008 yılında 79 milyon TL, 2009 yılında 84 milyon TL, 2010 yılında 115 milyon TL ciromuz oldu.   Kurumsallaşmamızın devam ettiği ve yatırımlarımızın arttığı 2011 yılında ise 155 milyon TL’lik rakamlara ulaştık. 2012 yılında 180 milyon TL gelir elde ettik. Bu sene ise ilk dört ayda 67 milyon 744 bin TL ciroya ulaştık. Bu artışlar tamamen 4 yıllık bir emek ve çabadır. Bu yılki ortalama cironun 200 Milyon TL olacağını tahmin ediyorum. 2014 yılında ise 240 Milyon TL’yi zorlayacağımızı düşünüyorum. Gelecek yılki hedefimiz aynı zamanda Türkiye’deki en yüksek üniversite hastanesi cirosu demek. Fiziki ve öğretim üyesi kapasitesi bizim iki katımız olan birçok üniversite bizimle aynı ciroyu yapıyorlar. Biz daha önce ulaşılmaz denilen hastanelere ulaşmış durumundayız. “ ifadelerini kullandı.  Bu rakamlara ulaşılmasında ekip çalışmasının olduğunu söyleyen  Yrd. Doç. Dr. Aslan,  “Performans sistemine dahil olmayan asgari ücret ile çalışan personellere de asgari ücretin üzerinde yüzde 20’lik artış yaparak emeklerinin karşılığını verdik.” dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, çalışmalar sırasında İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in çok büyük desteklerini gördüklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi (Levent BARIŞ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız