SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulaşım 'Olumsuz' Etkileniyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Ankara karayolundaki buzlanmanın maddi hasarlı kazalara neden olduğu belirtildi.

Darendeliler Derneği Başkanı Bekir Sözen, "Dün akşam saatlerinde Malatya-Darende karayolu Kaharan geçidi mevkiinde yol saatlerce ulaşıma imkan vermedi. Benim de aracın içinde olduğum saatlerce beklemede buzlanma nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi" dedi.

Yolun buzlu olması nedeniyle Karayolları'ndan tuz atılmasının istenmesine rağmen "Tuzu yükleyecek kepçe yok" denildiğini iddia eden Bekir Sözen, zincirli araçların dahi buzdan kaydığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Vali Halil İbrahim Daşöz'ü bilgilendirdiğini ve Vali Daşöz'ün talimatıyla tuz kamyonunun gönderilerek buzla kaplı yolların tuzlandığını, ancak böylece araçların gidebildiğini söyleyen Bekir Sözen, "Darende - Malatya arasını ancak 5 saatte gelebildik. Bu tür durumlarda Karayolları ekipleri hazır bulunmalıdır" dedi.

MALATYA- SİVAS YOLU..
Bu arada Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarındaki Yağdonduran Geçidi'nde tipi ve sürgün nedeniyle rampayı çıkamayan büyük araçların yolda kalması sonucu, Sivas-Malatya karayolunun geçici olarak trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre kentin yüksek kesimlerinde etkili olan tipi ve sürgün nedeniyle Sivas-Malatya arasındaki Yağdonduran Geçidi'nde rampayı çıkamayan büyük araçlar yolda kaldı. Tahtalı köyü sonrasında araçların geçişlerine izin verilmezken, kar temizleme ve yolda kalan araçların kurtulması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Sivas-Malatya karayolunun, yol açma ve kurtarma çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açılacağı belirtildi.

TRAFİK KAZASI..
Öte yandan Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan 35 yaşındaki K.O. yönetiminde bulunan 44..052 plakalı minibüs Akçadağ Kozluca mevkiinde, yolun kaygan olması nedeniyle şarampola devrildi. Kazada minibüste bulunanlardan 28 yaşındaki P.Ö. adlı bayan yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız