SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulaştırma Alayı'nda 2 bin 297 Asker Yemin Etti..

A- A+ PAYLAŞ

2.Ordu Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığı’nda 1985-3 Tertip 1.Kademe acemi erler düzenlenen törenle yemin ettiler.

2 bin 297 acemi erin yemin töreninde konuşan 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, “Yemin etmekle birlikte omuzlarınızda büyük bir sorumluluk taşımaya başladınız. Bu sorumluluk yüce önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı iki vasiyetinde hayat bulmaktadır. Atatürk Gençliğe hitabesinde ‘ Türk istiklalinin, Tür Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etme’ vazifesini Türk gençliği olarak sizlere vermiştir. Ayrıca Ata’nın Türk Ordusuna değişmeyen mesajında ‘ Türk vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumak’ olan temel vazifesi de Türk Silahlı Kuvvetlerinin en genç Mehmetçikleri olan sizlerin omuzlarındadır” dedi.

Tümgeneral Çakan, askerlere hitaben yaptığı konuşmada, bu sorumlulukları yerine getirirken vatan sevgisinin her şeyin üstünde tutulması gerektiğini belirterek daha sonra şunları söyledi:

“ Büyük önder Atatürk’ün kurduğu laik ve demokratik Cumhuriyete ve onun ilke ve inkılaplarına bağlı kalınız. Ulu önderimizin fikirlerini karalamaya ve unutturmaya çalışacak kötü niyetli kişiler olacaktır. Bu kişilere asla inanmayınız. Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savaşçısı olunuz. Alacağınız görevleri size öğretilmiş olan disiplin anlayışı ile icra ediniz. Kanunlara, nizamlara ve amirlere uymayı bir yaşam ilkesi haline getiriniz. Üstlerinize destek olarak, arkadaşlarınız ile iyi geçininiz ve bu sayede birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine katkıda bulununuz”

Yemin töreninde bir konuşma yapan Ulaştırma Alay Komutanı Ulaştırma Albay Akif Karamustafa’da, “ Bu andınızı bundan sonraki yaşamınızda da daima unutmayacağınızdan hiç kuşkum yok” diyerek şunları söyledi:

“ Sizden önce vatan borcunu ödemek için gelen büyükleriniz, emperyalist güçler ve onun destekçisi bölücü mihraklara karşı görevlerini Gelibolu’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnönü’de, Kıbrıs’da, günümüzde de Güneydoğu’da vatan hainlerine karşı en iyi şekilde yaptılar. Her türlü engele, kalleşliğe ve ikiyüzlülüğe rağmen yapmaya devam ediyorlar.

Gerektiğinde sizler de, ülkemizin bölünmez bütünlüğü iç in bu uğurda gözünüzü kırpmadan hayatınızı feda edeceksiniz. Büyük Atatürk ve O’nun fikirlerini karalamaya ve unutturmaya çalışan art niyetli şer ocaklarına asla itibaren etmeyin ve bu çabalara çelik gibi iradenizle set çekin.

Bugün ülkemizde, demokrasinin ve Cumhuriyetin sağladığı imkanlar, rejim düşmanı hain kişiler tarafından ustalıkla kullanılmak istenmektedir. Bu şer güçlerin faaliyetleri, dikkatle isleyerek her türlü sızmalara ve propagandalara karşı en büyük silah ve rehberiniz Atatürkçülük olduğunu asla unutmayın”

Törende daha sonra acemi erler yemin etti. Acemi erlerden biri konuştu, biri de şiir okudu. Alay’a ilk katılan askere Tümgeneral Tuncay Çakan plaket verirken, Çakan ayrıca eğitim, disiplin, spor ve atışta başarı gösteren 5 askere de birer saat hediye etti. Tören acemi askerlerin sportif gösterileri ile devam etti ve resmi geçitle sona erdi.

Acemi erlerin yemin törenine Vali Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın , Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ ile askeri ve mülki erkan ile acemi erlerin aileleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız