SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulaştırma Bakanı Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3 generalin durumunu değerlendirecek bir konunun olmadığını söyleyerek, hukuk kuralarının uygulanmasının bir mecburiyet olduğunu ifade etti.

Açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Malatya Valisi Ulvi Saran''ı ziyaret ederek, ilin sorunlarıyla ilgili olarak bilgi aldı. Bakan Yıldırım'a AKP Malatya Millettekileri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin de eşlik etti.

Malatya'daki Vagon Onarım Fabrikası'nın atıl vaziyette kurtarılması ile ilgili bir çalışma olup olmadığı sorusuna yanıt veren Bakan Yıldırım, "Türkiye'nin her tarafında yapılmış ve işlemeyen tesisler var. Sebebi ne? Devlet olarak yapıp işletmeye niyetlendiğiniz zaman, devlette işler her zaman aynı şekilde gitmiyor. Zayıf iktidarlar, istikrarsız dönemlerde büyük yatırımlar maalesef işler hale gelmeden atıl hale geliyor. Onun için herkes işini yapacak. Devlet eğitimle uğraşacak, sağlıkla uğraşacak, yolları yapacak, sağlık hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek, sosyal sorumluluk projelerini yapacak, ondan sonrasını işin ehline bırakacak. Kime? Ticareti tüccara bırakacak, üretimi sanayiciye bırakacak, tarımı çiftçiye bırakacak, herkes kendi işini yapacak. Çünkü devlet ticaret yapamaz, devlet üretimde yapamaz. Çünkü bu işlerde hem sonuç alacaksınız, hem kar edeceksiniz, hem de ülkeye katma değer oluşturacaksınız. Devlet bunları yaptığında bazen kar ediyor, bazen zarar ediyor. Başına iyi bir adam
getirirseniz, güzel yönetiyor, ama yönetimde bir değişiklik oluyor, tam tersine dönebiliyor" dedi. Bakan Yıldırım, Malatya Valiliği Özel İdaresi'ne ait MORMAŞ Mobilya Fabrikası'nı eskiden zarar ettiğini, şu anda kar elde ettiğini, ancak buna karşın bu tesisinde elden çıkartılması gerektiğini vurguladı.

3 GENERALİN DURUMU

"3 generalin görevden alınması ile ilgili konuyu siz nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise Bakan Yıldırım şu cevabı verdi, "Ortada değerlendirilecek bir konu yok. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde işlerin nasıl yönlendirileceği hukuk kuralarında bellidir. Bu kuralları uygulamakta keyfiyete tabi bir şey değil, bir mecburiyettir."

Bakan Yıldırım, Valiliğe gelirken Beylerderesi Viyüdüğünde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Beylerderesi viyadüğü rahmetli Turgut Özal'ın rüyasıydı. Malatya'da onun rüyasını gerçekleştirmek Tayyip Erdoğan'a nasip oldu. Aralık ayı sonunda tamamlanmış olacak.

Malatya'da bölünmüş yol çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Malatya-Kayseri karayolu 2011 yılında bitirilecek. Malatya-Adıyaman yolunda 30 kilometrelik bölüm kaldı. Yeni 2 tünel ihtiyacı var. İhalesi yapıldı, 2011 yılında yapımına başlanacak" dedi.

Bakan Yıldırım "Alt geçit inşaatlarını inceledik. İhaleden dolayı inşaatta gecikmeler olmuştu, onlar giderildi. Malatya'nın 40 aynı şathiyesin de yol yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş bir alt yapı ve yol yapım çalışmasını sürdürüyoruz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, "Malatya'yı dünya şehri yapmak için çalışıyoruz. Geleceğin 10 yıllarının hazırlığını yapıyoruz. Malatya bölgesinde önemli bir şehrimiz. Kardeşlik ve hoşgörünün hakim olduğu bir şehrimiz. Malatya, İsmet İnönü, Turgut Özal gibi Cumhurbaşkanı yetiştirmiştir. Bu şehrimize gerek hükümet, gerekse de yerel yönetim olarak hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Malatya bugünlerde 1.Film festivalini gerçekleştiriyor. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ziyaret sonunda Vali Saran, Bakan Yıldırım'a bakır tepsi içerisinde kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız