SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülke İçin Övünülecek Şey"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:08:35
A- A+ PAYLAŞ

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya, Türkiye’nin e-reçete sistemine çok çabuk alıştığını söyleyerek bu durumun dünyaya örnek olabilecek bir başarı olduğunu belirtti.

Malatya Eczacılar Odası’nı ziyaret eden Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya, konuları ve sorunları yerinde görmek için Malatya’ya geldiklerini söyleyerek, “Bazen her bölgenin kendisine göre sorun ve özellikleri olabiliyor. Onları yerinde konmak ve görüşmek bizim içinde faydalı oluyor. 2013 yılı Sağlık Uygulama Tebliği'ni 3 yıl aradan sonra yoğun bir çalışma sonucunda çıkarttık. Kamuoyunda değişiklikler yer buldu” dedi.

Kaya, “Türkiye aslında e-reçetenin zorunlu olmadığı son 6 ayında bile e-reçete yazma oranı yüzde 66 idi. Biz zorunlu tutmadığımız dönemde bile doktorlarımız yazdıkları reçetenin yüzde 66’sını bile e-reçete olarak yazıyorlardı. Burada da daha az e-reçete yazan üniversite ve Sağlık Bakanlığı hastanelerimiz idi. Bu sistem olacak, ya da olmayacak gibi bir farklı bir anlayış vardı. Bunu net bir şekilde e-reçeteye geçtiğimiz 15 Ocak 2013 tarihinden itibaren sistem uygulamaya başladıktan sonra 16 Ocak günü, 17 Ocak günü e-reçete oranları yazma oranları yüzde 94’lere kadar çıktı. Zorunlu olduğu tarihten bir gün sonra e-reçete yazma oranı yüzde 94 ve 95 oranındaydı. Biz mevzuat olarak bazı bölümleri zorunlu tutmadık. Acil servis hizmetleri, iş hekimliklerinde e-reçeteyi zorunlu tutmadık. Hemen hemen e-reçetenin yazılabileceği her yerde Sağlık Bakanlığımızda dahil, dünyaya örnek olabilecek bir şekilde, çok büyük bir başarıyla ülkemiz e-reçeteye geçmiş oldu. E-reçeteye geçiş ülkemiz için övünülecek bir şey” dedi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi de, “Biz eczacılarımızın, hekimlerimizin ve daha çok da hastalarımızın sorunlarını anlatmak için Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya’yı ilimize davet ettik. Ekibi ile toplantımıza katıldılar. Biz sorunlarımızı söyleyeceğiz, onlar da çözüm üretecekler” diye konuştu.

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya ile birlikte Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ufuk Akdıkan, İlaç Eczacılık Daire Başkanı Hüseyin Kılıçarslan ve Şube Müdürü Refik Altun ile SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz Malatya Eczacılar Odası’na gelerek burada eczacılarla toplantı yaparak sorunları dinlediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız