SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ülke ve Cezmi Kartay Meseleleri!..

A- A+ PAYLAŞ

CHP’de düzenlenen ve merkez ilçe başkanı Zeki Çıplak’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında, Kadın Kolları Eğitim Sekreteri Nalan Sakın, AKP uygulamalarını eleştirdi, sonra da “olaylarla gündemde olan” Cezmi Kartay Caddesi ile ilgili görüşlerini açıkladı ve “Şimdi şiddeti besleyen kaynaklarla uğraşmak yerine, şiddeti şehir dışına taşıyacaksak, okulları da mı şehir dışına taşıyacağız..” yaklaşımıyla, buradaki içkili eğlence yerlerinin kent dışına taşınması tartışmalarına katıldı.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini, ‘çürümüşlüğün AKP iktidarıyla Türkiye’ye egemen olduğunu, dünün ayıplarının bugünün olağanlarına dönüştüğünü’ öne süren Sakın, ‘Cumhurbaşkanlığı makamının iktidar partisi zihniyetine geçmesinin ülkenin sorunu olduğunu, buna karşı toplumda bir uyanış başladığını’ savundu.

Malatya’da bazı AKP’li il ve ilçe yöneticilerinin yolsuzluk suçlamalarına muhatap oldukları iddiasında da bulunan Sakın, içkili eğlence yerlerinin bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi ile ilgili konuya da geniş olarak değindi ve görüşlerini açıkladı. CHP Kadın Kolları Eğitim Sekreteri’nin bu konudaki görüşleri özetle şöyle:

“Son günlerde çok çelişkili bir durumu da bir caddemizdeki sorunlar için yaşıyoruz. İktidar partisi anlayışı her kentte kendine bir kırmızı sokak sorunu bulmaktadır. Bu caddemizdeki sorun, çok boyutlu düşünülmesi gereken bir sorundur. Orada yaşanan en sığ bakış açısıyla bile anlaşılabileceği gibi güvenlik sorunudur. Güvenlik sorununun çözüm yolları da bellidir. Oradaki eğlence merkezlerinde eğlenenler de bu ülkenin yurttaşlarıdır. O insanlardan da devlet sorumludur. Onları şehir dışına çıkarınca devletin sorumluluğu azalacak mıdır?

Şiddet bu iktidar döneminde güçlenen bir eğilimdir. Malatya daha geçen hafta Hüseyin Cebe isimli aydın bir öğretmenin acısıyla yandı. Hüseyin Cebe adeta lanetlenen caddemizde vurulmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulunda öğrencilerinin gözleri önünde vuruldu. Okullardaki şiddet AKP döneminde Türkiye’nin tanıştığı bir sorundur. Şimdi şiddeti besleyen kaynaklarla uğraşmak yerine şiddeti şehir dışına taşıyacaksak, okulları da mı şehir dışına taşıyacağız..

Bu caddemizde şidetin nedeni alkolse, okuldaki şiddetin nedeni nedir? Şiddetin o caddesi, bu mahallesi olmaz.. Şiddetin sebebi uygulanan politikalardır.. Yoksulluktur, eğitimsizliktir, çaresizliktir, bilinçsizliktir..”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız