SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkelerine Aktaracaklar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:43:35
A- A+ PAYLAŞ
Malatya  Valiliği  AB  Proje  Ofisi  ile “Cıvıldayan  Duvarlar”  isimli projeyi hazırlayan İnönü  Üniversitesi  Güzel  Sanatlar  ve  Tasarım  Fakültesi Dekan Yardımcısı Yüksel  Göğebakan, Resim  Bölümü  Araştırma  Görevlisi  Muzaffer  Yılmaz  ve  Malatya  Valiliği  AB  Proje  Ofisi  proje  uzmanı  Mehmet  Gökhan  Topçu,  Vali Ulvi Saran'ın ziyaret etti. 
 
Dekan Yardımcısı Göğebakan, projedeki amacın gençlik çalışmalarında  uzun  süreli  sürdürülebilir  ortaklıklar  kurmak  ve  gençlik  çalışmalarının  yerelde yaygınlaşmasını  sağlamak  olduğunu  söyleyerek "Projenin  ana  faaliyeti  Türk  öğrenciler  ve  İtalyan  gençlerle  birlikte  fakülte  binasının  bir  cephesine  sevgi,  dostluk,  kardeşlik  temalı  bir  resim yapmaktır. Ancak  asıl  amacın  farklı  kültürlerden  gençlerin  birbirlerini  tanımalarını  ve  birbirlerini sağlamaktır." dedi. 
 
Malatya Valiliği Proje Ofisi proje uzmanı Topçu ise " İki Akdeniz ülkesi olan Türkiye ve İtalya’  nın  hem  iklim  hem  de  insanların  karakterleri  açısından  birbirlerine  çok  benziyor. İtalyanların da  Türkler  gibi  sıcakkanlı  insanlardır. Gençler  arasındaki  diyalog  ilk  günden itibaren  çok  üst  düzeyde. " ifadelerinin kullandı. 
 
Malatya Valisi Ulvi Saran ise  gençlerin  ziyaretinden memnun olduğunu belirterek, gençlere  Malatya’nın  tarihî,  coğrafi  yapısı,  kültürü,  ekonomisi,  sosyal  yaşamı  ve turistik yerleri ile ilgili bilgi verdi. 
 
Saran yaptığı konuşmada,  “İtalyan  gençlerimiz  bu  proje  ile  hem  bizim  gençlerimizle  kaynaşacak  hem  de  Türk  kültürünü  yakından  tanımış  olacaktır.  Bu  ve  benzeri  projeler  insanların  beyinlerine  yerleşmiş olan, kırılması güç fikirlerin olumlu yönde değişmesi açısından son derece önemlidir. İtalyan gençler Malatya’da edindikleri iyi izlenimleri ülkelerindeki gençlere de aktaracaklarına inanıyorum.” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız