SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkemiz İçin Dönüm Noktası"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:13:13
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Şenatalar, “Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi ya da seçilmemesi, Türkiye’nin bundan sonraki yıllarını, on yıllarını ve geleceğini belirleyecek” dedi.

CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak düzenlenen toplantı Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Şenatalar'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıyı; CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP eski Malatya Milletvekilleri Muharrem Kılıç ve Celal Ünver, eski belediye başkanları, partinin ilçe başkanları ve yöneticileri ile davet edilen sivil toplum kuruluşu temsilcileri izledi.

Toplantının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “CHP gerçekten cumhurbaşkanı adaylığı konusunda doğru bir tercihi ortaya koymuş. Cumhurbaşkanlığı seçimine hızla yaklaşıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu bir durum var, yine komşularımızın içinde bulunduğu bir durum var, dolayısıyla ülkemizin içinde bulunduğu durumu yakinen yaşıyorsunuz. Her gün toplumun ayrıştırıldığı, kamplara bölündüğü, bir kesimin ötekileştirildiği bir ortamda yaşıyoruz. Dolayısıyla özgürlüklerimiz kısıtlanıyor, demokrasi adına ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Onun için ülkemiz açısında bu cumhurbaşkanlığı seçimini bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Eğer doğru tercihler yapabilirsek önemli bir dönüm noktasına imza atmış olacağız” diye konuştu.

Kiraz, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Şenatalar ise cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu belirterek, “Bu seçim neden önemli? Çünkü bu seçimde biz aynı zamanda Türkiye’nin siyasal sisteminin ne olacağının referandumunu yapıyoruz. Adı öyle konulmuş değil, adı referandum diye konulmuş değil, siyasal sistemimizi seçiyoruz diye konulmuş değil ama aslında onu yapıyoruz. Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi yad a seçilmemesi Türkiye’nin bundan sonraki yıllarını, on yıllarını ve geleceğini belirleyecek. Tayyip Erdoğan seçildiği zaman bir yöne gideceğiz, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu seçildiği takdirde de başka bir yöne gideceğiz. Bu kadar açık. Neden böyle diyorum. Çünkü bizim bugünkü sistemimizde cumhurbaşkanını durumu, pozisyonu, yetkileri, görevi çok açık sayılmış. Aslına bakarsanız, bugünkü düzende bile cumhurbaşkanının yetkileri çok geniş” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız