SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkemiz Zor Günlerden Geçiyor"

0
Güncellendi - 2018-10-19 18:07:22
A- A+ PAYLAŞ

 İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirterek “Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle özellikle de büyükşehirlerde büyük firmaların birçoğu maalesef batma noktasında. Çok fazla işçi ve mühendis işten çıkartılıyor. En büyük sorunumuz şuan da ekonomik krizimiz”dedi.

Beraberinde, Genel İdare Kurulu Üyeleri Berna Biçer, Hüseyin Özlük, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kadriye Ünler, Kurucu Üye Şeref Tamtürk ve Süleyman Sarıbaş ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, ilk olarak parti il binasında basın toplantısı yaptı.

24 Haziran seçimlerinde henüz yeni kurulmakta olan bir parti olduklarını buna rağmen büyük başarı kazandıklarını kaydeden Yanıkömeroğlu, “5 milyon seçmenimiz var. Önümüzdeki mahalli seçimler çok çok önemeli. Başarımızı asıl burada göstermemiz gerekli. Bize verilen oyları arttırmamız gerekli. Zamanımız çok az ve bu sebepten dolayı teşkilatlarımızın yenilenme çalışmaları biter bitmez, hatta bir kısmı devam ederken biz memleketimizi gezmeye başladık. Bu ilk adımımız. Birlikte bir motivasyon sağlayalım, STK’ları ziyaret edelim diye böyle bir başlangıç yaptık. Malatya üzerinde oy oranlarımıza baktığımda Türkiye ortalamasından daha düşük bir ortalamada. Ama ben şuna çok inanıyorum, bu defa zaman, çalışma ve motivasyon açısında da çok daha güçlüyüz” dedi.

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen Genel Başkan Yardımcısı Yanıkömeroğlu, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Özellikle ekonomik kriz anlamında. Bu krizin giderek artacağı düşünülüyor. Bunun esnafa yansıması da yavaş yavaş görüyoruz. Özellikle de büyükşehirlerde büyük firmaların birçoğu maalesef batma noktasında Çok fazla işçi ve mühendis işten çıkartılıyor. Küçük şehirlerde esnafa yansıması bir süre daha alabilir. En büyük sorunumuz şuan da ekonomik krizimiz” diye konuştu.

Türkiye’nin önemli sorunlarından birisinin de Suriyeliler meselesi olduğuna ifade eden Yanıkömeroğlu, bu durumun gelecek yıllarda ülke nüfusu üzerinde ciddi değişiklikler yaratacağını kaydederek, “Ayrıca bir Suriyeli krizimiz var tabi. Malatya üzerinde çok fazla etkili olmasa da, Türkiye’nin özellikle Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir’de ciddi bir sorun. Resmi rakamlara göre 3,5 milyon Suriyeli mülteci olduğu açıklanıyor ama bunun 4 milyona yakın olduğu düşünülüyor. Bugün Türkiye’de 20 kişiden biri Suriyeli. 2040 yılında bu rakamın 7,5 milyona ulaşacağı ve 13 kişiden birinin Suriyeli olacağı bekleniyor. Ülkemizde maalesef ciddi bir değişim var. Her ne kadar milli oldukları savunulsa da nüfusumuzda böyle bir değişiklik olacak” ifadelerini kaydetti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız