SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkemize Çağ Atlatacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:03:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Nurettin Yaşar ve Mustafa Şahin ile 6. sıra adayı Ufuk Önalan, seçim çalışmalarını sürdürdü.

“KADINLAR ÖNCELİĞİMİZ”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Sıla Derneği Kız Kur’an Kursu ve KETEM'i ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Sıla Derneği Kız Kur’an Kursu'nda öğrencilerle bir araya gelen Çalık, daha sonra Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ni (KETEM) ziyaret ederek, merkez hakkında bilgiler aldı. 

KETEM ziyareti esnasında konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, sivil toplum örgütleri ve bayanların yoğun olduğu yerlerde etkili bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Şener, bayanların kendileri tarafından tahsis edilen araçla merkeze getirilerek, uzmanlar tarafından kanserde erken teşhisini önemine karşı bilinçlendirildiklerini kaydetti. 

Çalık ise farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, "Farkındalık oluşturabilmek için 'Bu pembe kurdeleler ne?' diye soranlarla karşılaşacağız. 'Kanserden değil geç kalmaktan kork' sloganı da bu anlamda çok güzel. Erken teşhisle kanseri çok rahat atlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Çalık, daha sonra Ramada Altın Kayısı Otel'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Milletvekili Çalık toplantıda yaptığı konuşmada, AKP iktidarları döneminde kadınlara yönelik önemli değişiklik ve düzenlemelerin yapıldığının altını çizdi.

Kadınların üretime ve istihdama katılmasıyla birlikte üreten bir toplumun oluştuğunu ifade eden Çalık, "Kadınlarımızın istihdam edilmesi noktasında çok ciddi mücadeleler verdik. Kadın istihdam oranını yüzde 24'ten yüzde 26.6'ya, iş gücüne katılımını da yüzde 32'ye çıkarmış vaziyetteyiz. Kadının iş gücüne ve istihdama katılımı, üreten toplum haline gelmemize vesile oluyor. Kadınlarımızın üretmesiyle, toplumumuzun üretmesi, ülkemizin ve milletimizin üretmesi de beraberinde artıyor” diye konuştu.

AKP'nin seçim beyannamesinde gençler ve kadınları öncelikli tuttuğunu da belirten Çalık, “Kadınlarımız, toplumsal hayatın olduğu kadar ailelerimizin de temel direğidir. AK Parti olarak, kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin arttırılması, işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak istihdamlarının arttırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının arttırılması temel hedefimiz” diyerek, sözlerini noktaladı.

“MİLLETİN SÖZÜNÜ DİNLEMEDİLER”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında çarşı merkezinde esnaflarla bir araya geldi, Gençlik Konseyi Malatya Şubesi’ni ziyarete etti. 

Milletin 1 Kasım'da önemli bir tercih yapacağını dile getiren Tüfenkci, "7 Haziran'dan sonra AK Parti kadroları Türkiye'ye sahip çıkmasaydı, Türkiye sahipsiz kalacaktı. Bahçeli, iktidar sorumluluğundan kaçtı. Türkiye'nin terörle mücadelesinin en kritik zamanlarında Başbakanımız, MHP'ye 'Türkiye kritik, zor bir zeminden geçiyor. Gelin bu terörle mücadelemize destek verin' dedi. Ama ne dediler, 'Hayır.’ Yani 7 Haziran'da milletin verdiği mesaja direndiler, kulak vermediler, milletin sözünü dinlemediler. Biz, aziz milletimizin kararına saygı duyuyoruz. AK Parti'ye göre 'Millet ne derse o olur.' Biz önce Allah'a, sonra millete dayandık” şeklinde konuştu.

“AK Parti olmasaydı, bugün Türkiye'de vatanımıza, milletimize kasteden bu terör örgütleriyle mücadele edecek bir irade ortaya çıkmayacaktı” diyen Tüfenkci, “Ama bir kere daha gördük ki AK Parti varsa bu ülke sahipsiz değildir. AK Parti varsa Türkiye'nin geleceği parlaktır. AK Parti varsa bu vatanın geleceği güçlü ve kuvvetli olacaktır. AK Parti varsa birlik, dirlik ve kardeşlik her zaman ve her zeminde ayakta olacaktır” değerlendirmelerinde bulundu.

“SEÇİMLER YENİDEN TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇMALI”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan ile birlikte genel seçim çalışmaları kapsamında Tepeköy, Topraktepe, Suluköy, Duranlar, Göktarla, Kırkpınar ve Tohma mahallelerini ziyaret etti. 

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Önalan, "Memleketimizin, ülkemizin, insanlarımızın geleceği ve refahı için, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayabilmemiz için önemli bir karar vereceğiz. Bu nedenle 1 Kasım'da yapılacak seçim büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Şahin ise 1 Kasım seçimlerinde her oyun önemli olduğuna dikkat çekerek, "7 Haziran'daki gibi rehavete kapılıp, 'AK Parti zaten iktidarda, ben sandığa gitmesem de bileğini kimse bükemez' demeyin. Vereceğiniz bir oy, şer ittifakını bozmaya yeter. Kim varsa oyunu kullansın. Mutlaka vatandaşlık görevimiz ifa edelim" dedi. Türkiye'nin kritik bir dönemeçten geçtiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

“1 Kasım seçimleri bizim için çok kritik bir dönemeç. Kritik bir süreçten geçiyoruz.  Haziran'dan sonra ortaya çıkan siyasi belirsizlik 1 Kasım seçimleriyle ortadan kalkmalı. Milletimiz yeniden bir değerlendirme yapıyor. İnşallah 1 Kasım akşamı sandıktan tek parti iktidarı çıkacak. Tek başına iktidar AK Parti'den başkası değildir. Diğer siyasi partilerin zaten böyle bir hedefi yok. Böyle bir güçleri de yok. 1 Kasım seçimleri yeniden istikrarsızlık doğurmamalı. Seçimler yeniden Türkiye'nin önünü açmalı. Biz bu noktada halkımıza yürekten inanıyor ve güveniyoruz.”

Mustafa Şahin ülkede yanlış giden her şeyi değiştirdiklerini de ifade ederek, AKP'nin ülkenin üzerindeki güneş gibi hizmetleri herkese yaymaya çalıştıklarını belirtti. 

“TÜM VESAYET ODAKLARINI KALDIRDIK”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Kışla Caddesi esnaflarını ve Sağlık Hak-Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Milletvekili Yaşar, 1 Kasım'da milletin önemli bir tercih yapacağını ifade ederek, Türkiye'nin istikrarlı bir hükümete ihtiyacının olduğunu, bunun için de AK Parti'nin yeniden tek başına iş başına gelmesi gerektiğini kaydetti. 

Milletin 1 Kasım'da AKP'yi doğduran iktidara götüreceklerine inandıklarını dile getiren Yaşar, “Türkiye'deki, milletin önünü kesen tüm vesayet odaklarını kaldırdık. Türkiye'de milletin önüne koyulan bütün engelleri kaldırdık. Bu ülkeyi güçlü bir demokrasiye kavuşturduk. Bu ülkeyi kuvvetli bir ekonomiye kavuşturduk. Bu ülkeyi itibarlı bir dış politikaya kavuşturduk. Bunun hepsinin sahibi, hepsini gerçekleştiren sizlersiniz. Siz bu ülkenin gerçek sahiplerisiniz. Siz bu ülkeyi yönetmeye yegane hakkı olanlarsınız” şeklinde konuştu. 

“1 Kasım genel seçiminde tek başına iktidar hedeflediklerini de dile getiren Yaşar, “Ülkemize Allah nasip ederse çağ atlatacağız. Bu mesele Türkiye'nin büyümesi meselesi. Bu mesele Türkiye'nin geleceği meselesi. Bu mesele vatanseverlik meselesi. Bu mesele vatanperverlik meselesi” sözlerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız