SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkenin Bu Durumunda Çözüm Süreci Etkili Oldu"

0
Güncellendi - 2016-03-26 18:12:05
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin son günlerde en önemli gündem maddesi haline gelen dokunulmazlık konusuna değinerek “Dokunulmazlık konusunda hiç kimsenin bize hodri meydan deme hakkı da yok, haddi de yok” dedi.

Battalgazi Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın yanı sıra, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, CHP Malatya eski Milletvekili Muharrem Kılıç ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte CHP olarak önemli bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Kiraz, “Ülkemiz bu dönemde olağanüstü bir süreçten geçiyor. Şartların zorlaştığı bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi olarak önemli bir mücadele veriyoruz. Özellikle son dönemlerde terör belasından dolayı üzüntülüyüz. Yatağa bu üzüntüyle giriyoruz, sabah yine bu üzüntüyle uyanıyoruz. Son 5 ay içerisinde Türkiye’nin başkentinde 3 defa bomba patladı. Son 8 ay içerisinde 300’ün üzerinde şehit verdik. Terörle mücadele etmek zorundayız ama ülkenin bu duruma gelmesinde 'Çözüm Süreci’ adı altında yürütülen süreç etkili oldu. O süreçte Cumhuriyet Halk Partisinin söylemleri dikkate alınsaydı, belki de bu günkü duruma düşmezdik. Ama maalesef şimdi geldiğimiz süreçte ağır bir durumla karşı karşıyayız. Bu süreç ilk başladığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sürecin tek tartışılacağı yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) olduğunu ifade etmişti. Bu günde aynı şeyleri söylüyoruz içine düştüğümüz şimdiki durumun da tek çözüm yeri TBMM’dir” diye konuştu.

Kiraz, konuşmasında dokunulmazlık tartışmalarına da değinerek “Dokunulmazlık konusunda hiç kimsenin bize hodri meydan deme hakkı da yok, haddi de yok. Çünkü bizim yıllardır dokunulmazlığın kaldırılması konusunda girişimlerimiz ve önergelerimiz var. Biz dokunulmazlık konusunda son dönemde meclise 3 maddelik bir önerge sunduk. Biz dokunulmazlığın sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması gerektiğini düşünen bir siyasi partiyiz” şeklinde konuştu.

iha

CHP BATTALGAZİ GENİŞLETİLMİŞ İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Yavuz (8 yıl önce)
    Insanlar guler ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Hanefi Selimoğlu (8 yıl önce)
    Türkiye haritasına en son ne zaman baktınız sayın Kiraz?Soruna Malatya'dan bakarak,oy kaygısı duyarak çözüm bulunamaz.Ve bu ateşin sönmesi için siyaset yapmadan içinde oy kaygısı olmayan samimi birşey yapmak zorundasınız .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (8 yıl önce)
    Çıkmış konuşuyor önce teröre karşı çıkamayan vekillerinizi partiden uzaklaştırın
    0
    0
    Yanıtla
  • omer ateş (8 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Vekilin birtane konuşmasını dinlemeden sallıyorsun. Zahmet buyur mecliste söylediklerini facebook veya twitter adresinden takip et veya internette ara. Tuturmuşsunuz aynı ağızdan farklı isimlerle teröre karşı çıkmıyor, terörist demiyor. Muhterem imralı dası ile ne konuştunuz, kandil dağı ile ne konuştunuz sorularına senin 5 vekilin cevap veremedi. Haydi sen cevap ver.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (8 yıl önce)
    hakkaten ya mücadelenizin hakkını hiç bu kadar vermemişsinizdir. atatürkün partisi türkiyenin partisi deyip deyip el altından hendekçi arkadaşlarınıza bir şey olmasın diye verdiğiniz mücadeleyi alkışlıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • omer ateş (8 yıl önce)timur isimli kullanıcı yorumuna
    CHP nin oyları aynı kaldı. Sizin hendekçilere verdiğiniz oylar orda kaldı. Mhp imdadınıza yetişti. Meclis açılışındaki teşekkür konuşmasını unutmayın. Birde Bülent arınçın" LGBT ler hdp ye oy verdi bu yüzden oyları arttı demecinden" sonra hdp oyu azaldı bu fistanlıların oyunu kimler bölüştü. 29-31 Ekim 2014 tarihleri arasında peşmerge ler Mardin-Kızıltepe hattından kobaniye giderken İnönü hükümeti mi başınızdaydı. Akşam başka sabah başkasınız.
    0
    0
    Yanıtla