SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkenin Temeline Dinamit Konuldu"

0
Güncellendi - 2016-06-08 22:18:11
A- A+ PAYLAŞ

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından geçen 1 yıllık süreci değerlendiren MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, "Kökünü kazıyacağız dedikleri terör halen can almaya devam ediyor” dedi.

Tek başına hükumetin kurulacağı oy çoğunluğunun çıkmadığı 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Bu süreci değerlendiren MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, “7 Haziran öncesinde 2-3 yıllık bir çözüm süreci vardı. Bu süreci Başta Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere bütün milliyetçi hareket mensupları çözülme süreci olarak nitelendirdi. Bu süre zarfında hem psikolojik olarak bölge teröre hazırlandı. Evlerde tüneller kazıldı, yollara bombalar döşendi. Bu ülkenin temeline dinamit konuldu tabiri caizse. Bunun böyle olduğunu devletin her kademesi de itiraf ediyor” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinden sonra AKP’nin tek başına iktidar olmadığını anımsatan Erdem, seçim sonrası ufukta koalisyon hükumetinin gözüktüğünü ancak AKP’nin koalisyona sıcak bakmadığını söyledi. Her zaman bir erken seçim planının konuşulduğu bu süreçte görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Erdem, “Düşünün ki Sayın Davutoğlu hükumeti kurmak için kendisine tanınan 45 günlük süre zarfında 32 gününü CHP ile koalisyon görüşmesine ayırdı. Normalde bizim bildiğimiz koalisyon görüşmeleri 2-3 gün süren bir süreçtir” ifadelerine yer verdi.

7 Haziran sonrası hükumetin kurulmaması nedeniyle bu süreçte terörün de yeniden ülke gündemine girdiğini belirten Başkan Erdem, “20 Haziran’da Suruç’ta başlayan saldırılar dün İstanbul’da ki patlamaya kadar devam etti. Tabi 1 Kasım seçimlerinden önce terör çirkin yüzünü yavaş yavaş gösterirken AKP'nin seçim beyannamesinde ‘Analar artık ağlamayacak, anaların gözyaşı dinsin, terörün kökünü kazıyacağız’ vaatleri vardı. Ama bakıyorsunuz daha düne kadar, 7 Haziran 2016 tarihine kadar terör bütün şiddetiyle devam etti. Bu süreçte yaklaşık 500 civarında güvenlik görevlisi şehit olurken yaklaşık 400’e yakında sivil vatandaş terör saldırılarında hayatını kaybetti" şeklinde konuştu.

MHP olarak birlik ve beraberlik içerisinde terörün olmadığı ve herkesin güven içerisinde yaşadığı bir ülke arzuladıklarını belirten Erdem, terörün sonlandırılması için hükumetin çok ciddi tedbir almaları gerektiğini ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • çarmuzulu (7 yıl önce)
    haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hesabın yaradana verileceğini unutmayın.Üçşeyin politikası olmaz VATAN NAMUS EKMEK
    0
    0
    Yanıtla