SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkesi İçin Hizmet Etti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:43:52
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin pilotu Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan, “Oğlum ülkesi için, vatanı için, bayrağı için, insanlık için canını severek verdi. O yönden mutluyum” dedi.
 
Malatya’da şehit yakınları Ramazan Bayramı’nın ilk gününü şehitlikte geçirdi. Ramazan Bayramı’nın ilk günü sabahın erken saatlerinde ay yıldızlı bayraklarla donatılan şehitliklere akın eden şehit yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Şahadet şerbetini tadan askerlerin mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyan aileleri, şehit oğullarının mezarlarına çiçek bıraktı.
 
Suriye tarafından düşürülen Türk jetinde şehit olan Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan da sabahın erken saatinde şehitliğe gelerek oğlu için dua etti. Oğlunun mezar taşını silen acılı baba, “Oğlum, ülkesi için, vatanı için, bayrağı için, insanlık için canını severek verdi. O yönden mutluyum” dedi.
 
Ertan, gururlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Diyecek bir şey yok. Ülkemizdeki insanların başı sağ olsun, vatanımız sağ olsun. Ülkesi için hizmet etti. Allah’ın yazdığı kader buymuş. Şehit oldu. Çok gururluyum. Herkes bu acıyı benimle paylaştı, acım hafifledi ama yinede üzgünüm. Kalbine bir şey geçiremiyorsun. Ama Allah’ıma bin şükür ülkesi için, vatanı için, bayrağı için, insanlık için canını severek verdi. O yönden mutluyum ama mutlaka acısı büyük oluyor.”
 
Terörün bitmesinde yöre halkına büyük görev düştüğünü kaydeden Ertan, “Bu ülkeye herkesin sahip çıkması gerekiyor. 75 milyonunun teröre dur demesi lazım. Çarpışmayla silahla olmaz. Halkın kendisinden olmalı. Yani yörenin halkı sahipli etmeli. Herkes ülkesine sahip çıkmalı. Burada yatan kişinin Hakkari’de ne işi olabilir? Vatan için. Çanakkale de öyle kazanılmış. İnsanlar neyi paylaşamıyor, hala anlamış değiliz. Eğer biz terörü bitirmek istiyorsak her yörenin insanı birlik, beraberlik içerisinde buna 'dur' diyebilir. Aksi takdirde olmaz. Ben buna da dur diyeceklerinden eminim. Yazık, her gün anneler ağlamasın. Vatanın bir karış toprağını vermeye hiç kimsenin kalbi razı olmaz. Vermez, vermeyecektir de. Vermeyeceğinden de eminim” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız