SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkeyi Çift Başlı Yönetmedik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:25:05
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle: 

-Cumhuriyetin bu noktadaki korunmasının cumhura ait olduğunu CHP öğrenmediği sürece sürünmeye devam edecektir. Terör örgütü Türkiye'yi silahla, kan dökerek, baskı ve zulümle bölmenin peşinde. Bunlar, laiklik adına bölücülük yapıyorlardı, bugün de Cumhuriyetçilik maskesi altında ayrımcılık yapıyor. 

CHP illegal örgütlerin peşine takıldı

-29 Ekim öncesi CHP ve Kılıçdaroğlu'na aynı çağrıyı yaptım, niçin orada beraber oturmuyorsun da sende sokaklara dökülüyorsun, Hipodrom'da olanlar millet değil mi? Orada hem millete hem de devlete rağmen, illegal örgütlerin peşine takılmak suretiyle böyle bir eylemi, sokağı terörize ederek gerçekleştirdin. 

-Ulus'ta eski Meclis binasının bahçesine cebren ve hile ile girmek, o eski Cumhuriyete sahip çıkmak değildir.  

-Türkiye'de, Cumhuriyet karşıtı bir kesim varmış ve bunlar Cumhuriyeti yıkacakmış gibi ortalığı velveleye verenler, Cumhuriyetin değil, kendi menfaat düzenlerinin yıkılmasından telaşa kapılanlardır. 

Hakkari'de niye dolaşmadın?

-Bunlar son seçimde BDP ile anlaşma yaptılar. Bir tane Türk bayrağını meydana çıkaramadılar. Ulus'ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay. Hakkari'de niye dolaşamadın Türk bayrağı ile. Bunların kilosu belli.

Cezaevlerindeki açlık grevleri

-(Açlık grevleri) Cezaevlerinde bulunan herkesin, hangi suçtan olursa olsun, canı, sağlığı, onuru devlete emanettir. KCK'ya değil bölücü terör örgütüne değil BDP'ye de değil. 

-Kürt kardeşlerime özellikle hatırlatıyorum; çocuklarınızla aranıza terör örgütünün girmesine lütfen izin vermeyin. Biz çağrımızda samimiyiz. Ben gönülden konuşuyorum. Gelin şu aramızdan terör örgütünü, onun silahlarını, bombalarını, kana cana doymaz yöneticilerini, kukla siyasetçilerini çıkartalım.

-Kızıltepe kuzu kebabı yiyorsun, cezaevinde olanlara da 'ölün, açlık grevine girin' diyorsun. Bunların samimiyetine nasıl güveniyorsunuz? Bu iş o kadar kolaysa, buyursunlar kendileri yapsınlar.

Yazıklar olsun

Bazı köşe yazarlarının, Birinci Meclis önünde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına izin verilmemesi eleştiren yazılarına da değinen Erdoğan, ''Yazıklar olsun. bu nasıl köşe yazarlığı, bu nasıl haddini bilmezlik. Güvenlik güçlerinin, bölücü başının posterlerinin asılmaması yönelik verdikleri mücadele ortadayken, siz nasıl oluyor da 'Türk Bayrağı, Atatürk posterleri engellendi' diyebiliyorsunuz. Hipodrum'da bulunanlar, Türk Bayrağı ve Atatürk'ün posterinden başka bir şey taşımadılar'' diye konuştu. 

Bu ülkeyi çift başlı yönetmedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Ankara'da gerçekleştirilen izinsiz yürüyüşle ilgili, ''Benim o barikatların kaldırılması ile ilgili herhangi bir talimatımın olmadığı doğrudur, ben böyle bir talimat vermedim. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Valime böyle bir talimat verdi mi vermedi mi bu konudan da haberim yok ki ben Cumhurbaşkanımızın böyle bir talimat vereceğine de inanmıyorum. Çünkü bu ülkeyi çift başlı bir yönetimle bugüne kadar getirmedik, bundan sonra da çift başlı bir yönetimle bu ülke, bir yere varmaz'' dedi.

Erdoğan, ''Eğer bu ülkede yani bir başkanlık sistemi arzu ediliyorsa ben bundan yanayım. Bir başkanlık sistemi gelir o zaman bu adımları çok daha rahat atarız. O zaman böyle bir sıkıntı olmaz, ama bunun dışında kimin ne yapacağı bellidir. Dolayısıyla bir Başbakan olarak benim görevim bellidir, sayın Cumhurbaşkanımızın da görev alanı bellidir. Kimse de böyle bir gayretin içerisine girerek durumdan vazife çıkarmasın'' diye konuştu.

Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmasına ilişkin, ''Bu ülke yol geçen hanı değil. Herkes bu kurallar içerisinde, hele hele bir sorumluluk mevkisinde olan anamuhalefet partisi, kendisi bu konularda daha hassas olması lazım'' dedi. 

Erdoğan, ''Barikatların kaldırılması noktasında olsun ondan sonra polisimizin oradaki o alanda atılan adımlar olsun bu konuda olayı daha ciddi tutmaları gerekirdi. Orada bir zafiyet göstergesi var. Bunu ben Sayın Valimle de konuştum, Emniyet Müdürüm de konuyu zaten bu noktada biliyor'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız