SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ülkü Ocakları Çakıroğlu'nu Andı

0
Güncellendi - 2016-02-20 23:03:39
Ülkü Ocakları Çakıroğlu'nu Andı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ülkü Ocakları, 20 Şubat 2015 günü Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü bir grubun saldırısında katledilen Ülkü Ocakları Kampus Başkanı, Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu ölümünün yıldönümü dolayısıyla andı.

Çakıroğlu anısına, Battalgazi ilçesi sınırlarındaki Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu'nda "Şehit Fırat Çakıroğlu Küpüthanesi" oluşturuldu ve açılışı yapıldı. Okul yöneticileri kütüphane dolayısıyla emegi geçen herkese teşekkür ettiklerini ve kütüphaneden en iyi şekilde yararlanılacağını söyledi.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem'in de katıldığı açılışta konuşan Ülkü Ocağı Başkanı Muzaffer Karaca, "Geçtiğimiz yıl şehit düşen Fırat Çakıroğlu kardeşimizin adını Malatya şehrinde yaşatmak bizim için çok önem arz ediyordu. Eğer bugün yaşıyor olsaydı öğretmen olacaktı. Nasip olmadı öğretmen olarak yanınızda olması ancak kitaplarıyla, kütüphanesiyle sizlere ulaştı. Bundan sonra bu okulun, öğrencilerinin ve hocalarının sıkıntısı ne olursa bizimde sıkıntımız o olacaktır." dedi. Öğrencilere de seslenen Karaca,“Gerçekten teşekkür etmek istiyorsanız bu kitapları okuyun. Tozlu raflarda kalması bizi üzer. Asıl teşekkür bu kitaplardan faydalanmanızdır, bizi mutlu edecek tek şeyde budur” diye konuştu.

d1Bu programın ardından Çakıroğlu ve terör mücadelesinde şehit olan güvenlik görevlileri anısına eski belediye binasının bulunduğu meydanda lokma tatlısı dağıtıldı. Ülkü Ocağı Başkanı Karaca, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 4. sınıf tarih öğrencisiydi. Biz onu hep tarih okurken tarih yazan genç olarak hatırlayacağız. Yeni Fırat’ların ülkü ocakları içerisinden yetişeceğine ve Fırat Yılmaz’ların bu ülkede bitmeyeceğine, ülkenin bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere ve dosta düşmana ilan ediyoruz. Çakıroğlu ile ilgili mahkeme süreci devam etmektedir. Türk adaleti, Türk Devleti gereken cezayı muhakkak verecektir ancak ülkücü hareket olarak şehidimizi asla unutmayacağız.” dedi.

Karaca, “Son günlerde sayıları 50’ye yakın şehitlerimiz var. Allah hepsinden razı olsun –ki ülkenin bölünmez bütünlüğü için küffarla mücadele ediyorlar. Vatanı milleti için mücadele eden asker ve polislerimize de buradan selam yolluyoruz. Dualarımız onlarladır.”diyerek sözlerini tamamladı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız