SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkücü Hareket Figüran Olmayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:04:18
A- A+ PAYLAŞ

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Ülkücü Hareket, kendi yazmadığı hiçbir senaryonun figüranı olmayacaktır. Muhtemel nihai kavganın zamanını ve usulünü, bölücü hainlerin belirlemesine hiçbir surette müsaade etmeyecektir. Ülkücü Hareket, kendi iradesiyle ve kendi yazdığı senaryoyu, vakti zamanı geldiğinde sahneye koyacaktır” dedi. 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD saldırıları protesto edilirken çıkan olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kılavuz, yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

“Suriye’nin Aynel Arap kasabasında, bir süreden bu yana eli kanlı iki terör örgütü çatışmaktadır ve maalesef en büyük zararı yine coğrafyanın sivil ve masum halkı görmektedir. Aynel Arap’ın Masum sivillerine karşı Türkiye Cumhuriyeti kucağını açmış ve insaniyetini göstermiştir. Buna rağmen, 7 Ekim 2014 tarihi itibariyle terör örgütü PKK militanları ve destekçileri, Aynel Arap’daki iç savaş ortamını ve yaşanan İŞİD-PKK/YPG çatışmalarını gerekçe göstererek yurt sathında bir ayaklanma girişiminde bulunmuştur.

PKK militanları ve destekçilerinin ayaklanma girişimi sonucunda, an itibariyle 14 vatandaş hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaş ise yaralanmıştır. Sokaklar alev topuna dönmüş, kamu malları ve araçları tahrip edilmiş, işyerleri yağmalanmıştır. Şehirlerimizde huzur kalmamış, asayişsizlik had safhaya çıkmış, kardeş kavgasına giden yolun taşları daha bir hızla döşenmeye başlamıştır.

Bu hain kalkışmada Türk Bayrağı’na hakaret edilmiş, devletimizin kurucusu Aziz Atatürk’ün hatırası zedelenmiş ve heykelleri yakılmıştır. Kamu binalarına saldırılmış, adliye ve emniyet binaları dahi kuşatılmıştır. Bu ahval içinde, siyasi iktidarın pasif ve vurdumduymaz duruşu sonucu, güvenlik güçleri yetersiz kalmış, tabiri caizse meydan bu başıboş sokak serserilerine kalmıştır. Bayrak, Devlet, Ata gibi bütün manevi değerleri hedef alan hainler sürüsü, milli duruşun kalesi konumundaki Ülkücü ve Milliyetçi hareketi de elbette bundan gayrı tutmamıştır. Gerçekleştirilen bu hain kalkışmada, Milliyetçi Hareket Partisi binalarına saldırı girişimlerinde bulunulmuş, Ülkü Ocakları hedef seçilmiş ve diğer bazı Ülkücü kuruluşlar da bu aşağılık tehdide maruz kalmıştır.

Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki; Ülkücü Hareket, yapılan bu saldırılar karşısında güvenlik güçlerini göreve davet etmektedir. Türk Devlet aklının, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Türk toplumunun huzur içinde yaşamasını tesis etme noktasında hâlen refleks sahibi olduğuna inanmak istiyoruz. Bu sebepledir ki, bölücü ve yıkıcı güçlerin tüm tehdit ve saldırıları karşısında, Ülkücüler vakur duruşlarını muhafaza edecek ve en azından şimdilik itidallerini koruyacaklardır. Türk Gençliği’ni sokakların karanlığına çekmek ve hain planlarına meze yapmak isteyenlere rağmen, her zamanki gibi önceliğimiz Türk Milleti’nin menfaatleri ve Türk Devleti’nin bekası olacaktır. Bununla birlikte Türk Milleti’ni ve Ülkücü Hareketi hedef tahtasına oturtanlar, bunun akıbetini ve sonuçlarını iyi değerlendirmeli, Türk Milleti’nin tarihin çöplüğüne attığı basit ve aşağılık bir denemeden öteye gidemeyeceklerini anlamalıdırlar. Ülkücü Hareket, her türlü hain kalkışmaya, aşağılık saldırıya ve kahpe plana karşı da uyanık olacak; her ihtimale ve her türlü mücadeleye de hazırlıklı olacaklardır. Ülkücü Hareket, nefsi müdafaa hakkını muhafaza etmektedir ve gerektiğinde kullanılması noktasında hiçbir tereddüt yaşamayacaktır.

Ülkücü Hareket, kendi yazmadığı hiçbir senaryonun figüranı olmayacaktır. Muhtemel nihai kavganın zamanını ve usulünü, bölücü hainlerin belirlemesine hiçbir surette müsaade etmeyecektir. Ülkücü Hareket, kendi iradesiyle ve kendi yazdığı senaryoyu, vakti zamanı geldiğinde sahneye koyacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız