SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ultraviyole Işınından 'Celal Birsen' Koruyacak...

A- A+ PAYLAŞ

Milliyet Gazetesi'nin Cumartesi ekinde hemşehrimiz işadamı Celal Birsen'le yapılan röportajda Birsen; "Güneş nedeniyle insanlar yazın da daha çok şemsiye kullanmaya başlayacak" diyor...

Milliyet Gazetesi'ndeki röportaj şöyle;

Adını verdiği şemsiyeleriyle Türkiye'nin önemli markalarından birini yarattı Celal Birsen. Uzun zamandır sadece kış mevsiminde kullanılan, "yaşlı işi" olarak görüldüğü için gençlerin rağbet etmediği şemsiyelere bakışı değiştirip kullanım süresini uzatmak ve yaş grubunu genişletmek için çalışıyor. Üstelik teknoloji ve modadaki gelişmeleri tasarımlarına büyük bir hızla adapte ediyor.

*Kıyafetlerde olduğu gibi şemsiyede de bir modadan söz etmek mümkün mü?

Şemsiye önceden sadece yağmurdan korunma aracıydı ama biz bunu bir aksesuvar haline getirdik. Artık insanlar kıyafetlerine uygun ayakkabı, çanta gibi uygun şemsiyeler de bulabiliyor. Örneğin, bu yılki koleksiyonumuzda modaya paralel olarak taşlı, desenli modeller hazırladık.

*Bu yılın şemsiye modası için ne söyleyebilirsiniz?

Bu yıl kıyafetlerde dore pek çok yerde kullanıldığı için bizim şemsiyelerimizde de dore var. Ayrıca bambu saplı, çantalı ve leopar desenli şemsiyelerimizi de önerebilirim. Bu yıl insanlar biraz daha küçük ama sevimli ürünlere ilgi gösteriyor, bunun için cep telefonu boyunda şemsiyeler ürettik. Özellikle bayanlar ağırlıklı olarak çantalarına girebilecek küçük modelleri tercih ediyor.

"Gençler aksesuar olarak kullanacak"

Ama mesela pek çok ülkenin aksine, Türkiye'de yazın kullanılan bir şey değil.

Yakında bu da olacak. Ultraviyole ışınlarına dayanıklı şemsiyeler geliştiriyoruz. Önümüzdeki sezondan itibaren müşterilerimize bu alanda hizmet vermeye başlayacağız. Çünkü güneş yadsınamayacak bir gerçek. Bu nedenle gelecek sezondan itibaren dileyen müşterimiz mağazalarımızdan bu ürünlere ulaşabilecek.

*Yakın zamana kadar gençler de ilgi göstermezdi.

"Celal Birsen Young" olarak genç bireylere de hizmet veriyoruz. Şeffaf şemsiye bu amaçla çıkmış ürünlere güzel bir örnektir. Ayrıca 15-16 yaş grubuna özel, boyutları küçültülmüş mini şemsiyeler yaptık.

*Lüks ürün pazarı için de üretim yapıyorsunuz.

Evet, "Celal Birsen Premium" bu pazara yönelik ürünlerden oluşuyor. Bambu saplı, özel tasarımlı şık şemsiyeler, D-68 olarak adlandırılan teknolojik bir kumaştan üretilen mükemmel bir dokunuşa sahip şemsiye mesela.

MİLLİYET GAZETESİ-ÖMER KILIÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız