SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulu Çınardan 'Medeniyet Ağacı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:32
Ulu Çınardan 'Medeniyet Ağacı'
A- A+ PAYLAŞ

Vilayet arkasındaki parkın içinde bulunan dev çınar ağacının kuruması nedeniyle, tescilli olan ağaç kesilmeyip üzerine Malatyalı ünlülerin yüz figürleri oyuluyor. Projenin adının ‘Medeniyet Ağacı’ olduğu belirtiliyor.

GÖVDEYE YÜZ FİGÜRLERİ YAPILIYOR 

Battalgazi Belediyesi tarafından yürütüldüğü belirtilen proje için,  kuruyan çınar ağacının tescilli olması nedeniyle kesilmediği,  gerekli izinlerin alınmasından sonra başlandığı belirtildi.

Heykeltıraş Hüseyin Aydemir, “Çalışmanın ismi Medeniyet Ağacı olacak.  Burada daha önce yaşayan, Malatya’da yaşayan büyük toplum önderleri, komutanların, ilim adamlarının temsili yüzlerini oyma tekniği ile işleyeceğiz” dedi.

DALLARINA İSE ÜNLÜ İSİMLER

Çalışma nedeniyle halen etrafı kafes ve brandayla örtülü olan ağacın gövdesine yüz figürlerinin işlenmesinin ardından çınarın dallarını kesmeyeceklerini belirten Aydemir, “Ağacın dallarını kesmeyeceğiz. Dallarına da çınar yapraklarını asacağız. Üzerlerine yine Malatyalı ünlü isimlerin, siyasetçilerin, bilim adamlarının isimleri yer alacak. Çalışmayı dışarıda olduğu için yağmur ve güneşten zarar görmemesi için gereken önlemi alacağız” şeklinde bilgi verdi.

8 FİGÜR BİTTİ 

Figürlerden 8 tanesinin bittiğini belirten Aydemir, bunların Abdulvahap Gazi, Hasan Basri, Emir Ömer, Danişment Gazi, Sadreddin Konevi, Mevlana, Niyazi Mısri, İsmet İnönü ve Turgut Özal olduğunu belirterek, 35 günde içinde bu çalışmayı teslim edeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız