SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulu Önder Atatürk Törenlerle Anıldı

0
Güncellendi - 2016-11-11 02:17:16
Ulu Önder Atatürk Törenlerle Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'nci yılında Malatya’da düzenlenen törenle anıldı.

Malatya’da ilk anma töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı Ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkân ile öğrenciler katıldı.

Anma töreninde Valilik, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Baro Başkanlığı, CHP Malatya İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Vatan Partisi’nin çelenk sunumunda bulunuldu. Saatler 09.05’i gösterirken 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

“GELECEĞİN GÜÇLÜ TÜRKİYE’SİNE ADIM ADIM İLERLEMEKTEYİZ”

Törende daha sonra Vali Mustafa Toprak, Anıt Şeref Defterini imzaladı. Vali Toprak, “Kurtuluş Savaşımızın Önderi, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Aziz Atatürk, aramızdan ayrılışınızın 78. Yıldönümünde Türk Milleti olarak saygılarımızı, minnetlerimizi sunmak ve aziz hatıralarınızı yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız” dedi.

Toprak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Her 10 Kasım'ın gönlümüzde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen izinizde yürümenin, ilke ve inkılâplarınıza sarılmanın ve temelini attığınız modern Türkiye'nin yükselmesi için çalışıyor olmanın engin huzurunu yaşıyoruz. Türk Milleti'nin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idealinizi idame ettirmek amacıyla ülke olarak işaret ettiğiniz uygarlık yolunda önemli mesafeler kat etmekte, geleceğin çüçlü Türkiye'sine adım adım ilerlemekteyiz. Türk milleti olarak sarsılmaz azminizi, kararlılığınızı ve vatan aşkınızı daima örnek alıyoruz. Dün devletimizin bekası için ortaya koyduğunuz “imkânı olan değil imanı olan kazanır” ifadesinde vücut bulan Milli Mücadele ruhunu aynıyla muhafaza ettiğimizden; içeride ve dışarıda üzerimizde uygulanmaya çalışılan hain planları her ne pahasına olursa olsun bozup tarihin tozlu raflarına kaldıracağımızdan şüpheniz olmasın. Sizin, kahraman silah arkadaşlarınızın ve kanını vatan toprağına katık eden şan ve şeref abidesi şehit ve gazilerimizin mukaddes emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekası uğrunda bize düşen en büyük görevin; istiklâl ve istikbalimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkmak; tunç yüreklerinde vatan, millet, devlet ve bayrak aşkı taşıyan nesiller yetiştirmek olduğundan emin ve müsterih olunuz. “En büyük eserim” dediğiniz Cumhuriyete yön veren, sürekli gelişimi ön gören ilke ve inkılâplarınız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilham kaynağımız olmaya devam edecektir. Türk Milleti sonsuza dek sizi en derin duygularla sevecek ve hayatının her safhasında coşkuyla yaşatacaktır. Necip Türk Milleti bu ulvi vazifenin ifasından asla yılmayacak, yorulmayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar olacaktır.”

Atatürk Anıtı önündeki törenin sona ermesinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Atatürk Evi’ni ziyaret etti. Ziyarette protokol üyelerine bilgiler verildi.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

İkinci tören Battalgazi Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk’ün sesinden 10 Yıl Nutku dinlendi.

Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Fırat, ‘Atatürk’ün son günleri’ konulu bir sunum yaptı.

Fırat, “Mustafa Kemal, 57 yıllık kısa sayılabilecek yaşamına öyle büyük işler sığdırdı ki yalnızca Türk milletinin değil, bütün dünyayı kendine hayran bıraktı. Emperyalist devletler tarafından dört bir yanı işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış, harap bitap düşmüş yorgun bir memleketten özgür bir cumhuriyet kurmayı başarmıştır. Mustafa Kemal savaşlardaki başarılarıyla, büyük asker yönetimiyle büyük bir devlet adamıdır” dedi.

Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Emrah Sarı’nın ‘Mustafa Kemal Seslense’ adlı şiiri okumasının ardından 2. Ordu Komutanlığı’ndan görevli Muharebe Albay Sinan Babaçoğlu ise ‘Atatürk’ün askeri kişiliği’ konulu bir sunumda bulundu.

Albay Babaçoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Amaç Türk milletinin şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Şerefli bir yaşam için önce özgürlük ve bağımsızlık gereklidir’ diyerek, Türk milletini yok etmek azminde olan düşmanlara karşı bir ölüm kalım mücadelesi başlatan, bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıran bir lider olduğunu ifade etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rütbelerinin hemen hemen tamamını muharebe meydanlarında aldığını kaydeden Babaçoğlu, “Bütün varlığını, servetini, dehasını ve deneyimini Türk milletine vakfeden seçkin devlet adamı ve dahi asker Yüce Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı eserlerini daha ileriye taşımak azim ve kararlılığı içerisinde manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ne mutlu bize ki Atatürk gibi bir liderimiz var” diye konuştu.

Anma töreni, Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi - malatyahaber.com

10-kasim-anma-2 10-kasim-anma-3 10-kasim-anma-5 10-kasim-anma-8 10-kasim-anma-10 10-kasim-anma-11 10-kasim-anma-14

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun.Atatürk ü anmadan önce Atatürk ü anlamalıyız.Zır cahil olsak bile insan ömrünün 57 senesine bu kadar olay ve başarı sığdıran Dünya da başka bir fani yoktur.(Peygamberimiz Hz.Muhammed hariç) önce Atatürk e hakaret edenler oturup bir düşünsün eğer okumaları yazmaları da varsa zahmet edip biraz okusunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    asker selamları değiştimi?
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Ataturku,vefatinin,yetmis,sekinci,yilinda Saygi,ile,aniyorum,allahtan,rahmet,diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    bu devrim sonsuza kadar sürecek...değiştirmek isteyenlere duyurulur!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet etsin yokluğu her geçen gün aranıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes Karabayır (7 yıl önce)
    Ruhu Şad olsun. Yolu Yolumuzdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat, TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalacaktır." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, vefatının 78.yılında saygı ve minnetle anıyorum.
    0
    0
    Yanıtla