SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulu Önderi Andık...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:26
Ulu Önderi Andık...
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 74. vefat yıl dönümü nedeniyle, Malatya’da anma töreni düzenlendi. 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Burada, Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'de 2 dakika siren çalındı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konulurken, Vali Şahin tarafından anıt şeref defteri imzalandı. Protokol üyeleri ve törene katılanlar Atatürk Evi'ni de ziyaret ederken, buradaki programa 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de katıldı.

ATATÜRK'Ü ANMA KONFERANSI DÜZENLENDİ

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa; Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Buradaki programda, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve marşlar seslendirildi. 2. Ordu Komutanlığı'ndan Kurmay Binbaşı Vedat Durmazuşaklar da, "Atatürk'ün askeri kişiliği" konulu konuşma yaptı.

ÇAKIR'IN MESAJI..

Bu arada Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, birçok özelliğiyle tüm insanlığa örnek olmuş, büyük bir şahsiyet ve büyük bir dünya lideridir.

Büyük şahsiyetler her zaman daha çok fikirleri ve eserleri ile anılırlar. Bizler de millet olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 74. yılında fikirleri ve eserlerini daha iyi anlamaya ve anlatmaya çalışmalıyız. O’nun en büyük eseri, kendisinin de belirttiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bizlere emanet edilen Cumhuriyete sahip çıkarak, daha da yüceltmek ve yükseltmek, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının birinci görevi olmalıdır. 

O’nun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarak, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için Malatya Belediyesi olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülke için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız