SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ulusal Birliğimiz Her Türlü Uluslararası Birliğin Üzerindedir''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Senatosu, Avrupa Birliği'nin Türkiye'den "insan hakları ve demokrasi" adı altındaki bazı taleplerin üniter devlet ve toplum yapısını tehdit ettiğini bildirdi. Fener Rum Patrikhanesi'nin Lozan Antlaşması'na aykırı faaliyetleri, sözde Ermeni soykırımı, Kıbrıs ve terör örgütü elebaşısının yeniden yargılanması konusundaki iddiaların toplumu tedirgin ve tehdit ettiği Senato kararında yeraldı.

İnönü Üniversitesi Senatosu'nun bu konuya ilişkin kararı ve açıklaması şöyle:

"Ülke olarak kırk yılı aşkın bir süredir Avrupa Birliğine giriş sürecini yaşamaktayız. Ulusumuzda bu birliğe girme konusunda samimi bir istek eskiden beri vardır. Ancak Türkiye’nin bu samimi isteğine rağmen, Avrupa Birliği üye ülkelerinin bazı yetkilileri zaman zaman Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olduklarını açık olarak beyan etmekten çekinmemişler, hatta bazı Avrupa ülkeleri de Türkiye’nin Avrupa Birliği Üyeliğinin bir referandum konusu yapılmasını gündeme getirebilmişlerdir. Bunların yanı sıra, Avrupa Birliği üye ülkeleri başka aday ülkelerden istemedikleri bazı talepleri bize ön koşul olarak dayatmakta, hatta daha da önemlisi, demokrasi ve insan hakları adı altında bizden istenen bu talepler, üniter devlet ve toplum yapımızı tehdit etmekte, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini sarsmakta ve böylece ulus-devlet yapımızın esasını oluşturan Lozan Antlaşmasını yok saymaktadır. Bütün bu gelişmelerin sonucunda Avrupa Birliği üye ülkelerinin Türkiye’nin üyeliği konusundaki samimiyetleri, ülkemizde ciddi bir biçimde sorgulanır hale gelmiştir.

Son olarak Kudüs Ortodoks Patriğinin, bazı suçlamalara istinaden Fener Rum Patriğince Türkiye’ye davet edilen diğer ülkelerdeki Ortodoks kiliseleri temsilcilerinin oluşturduğu bir kurul tarafından, İstanbul’da cezalandırılması işlemi, Fener Rum Patriğine dolaylı olarak Ekümeniklik tanıyan bir süreç olup, tümüyle Lozan Antlaşmasına aykırıdır. Bu durum gerçekte Avrupa Birliği üye ülkelerinin Fener Rum Patrikhanesini öteden beri ekümenik olarak görerek ülkemizde devlet içinde devlet oluşturma arzusunun somut bir sonucudur.

Sözde Ermeni soykırımı konusunda, Kıbrıs konusunda, terörist elebaşının yeniden yargılanması konusunda ve azınlıklar konusunda söylem ve eylemleriyle sürekli olarak toplumumuzu tedirgin ve hatta tehdit eden Avrupa Birliği üye ülkeleri, İstanbul’da yaşanan son olayla samimiyetsizliklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.

Söz konusu olay nedeniyle Fener Rum Patriğini ve bunu destekleyen Avrupa Birliği üye ülkelerinin tutum ve davranışlarını şiddetle kınar, ulusal onurumuzun ve ulusal birliğimizin her tür uluslararası birliğin üzerinde olduğunu İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU olarak Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız