SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ulusal Egemenlik Tehlikede'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya şubesince düzenlenen haftalık söyleşi etkinliklerinin bu haftaki konuğu Ankara Üniversitesi Öğretim üyelerinden ve ADD eski Genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Saltık’dı. ADD toplantı salonunda gerçekleştirilen söyleşi toplantısına ADD şube başkanı Ali Ekber Tunçdemir, İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Ulusal Egemenlik ve Ulusal Eğitim” başlığını taşıyan toplantının açış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 88 yılını kutluyoruz.Çocuklara kutlu olsun diyoruz. Yetişkinlere, ulusal egemenliğin ne anlama geldiğini, ne sorumluluklar yüklediğini anlayacak yaşta olanlara ise, Ulusal Egemenlik Bayramı’nın aynı zamanda bir sorgulama, bir muhasebe günü olduğunu, olması gerektiğini anımsatıyoruz. Ulusal egemenlik sisteminin yurttaştan, ulustan beklediği sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin sorgulandığı, sistemin işlerlik düzeyinin ölçüldüğü bir gün olmasını diliyoruz. En azından 23 Nisan’da, Ulusal Egemenlik sisteminin bize kazandırdıkları tek, tek ortaya konmalı, kazandırdıklarını geliştirip geliştirmediğimiz, koruyup koruyamadığımız irdelenmeli; geliştirmememizin ve daha önemlisi koruyamamanızın nedenleri belirlenmeli, çözüm yolları üretilerek geri besleme yapılamalıdır. Bunu sağlayıcı etkinlikler düzenlenmelidir.Yurttaş olarak da,ulusal egemenlik sisteminin verdiği haklara sahip çıkılıp çıkılmadığı , yüklediği sorumlulukların yerine getirilip getirilmediği üzerine kişisel hesaplaşma yapılmadır.” dedi.

Konferansı slaytlar eşliğinde görsel olarak sunan Prof. Dr Ahmet Saltık “Günümüzde 23 Nisan’ın ruhunu değiştirmek isteyenlere bu ülkenin aydınlık yüzleri kesinlikle müsaade etmeyecektir. 21 Yüzyılda Atatürk’ün çağdaş uğraşalar vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde bu gün 1400 yıl öncesinin gençleri yetiştirilmeye çalışılmaktadır” diye başladığı konuşmasını 23 Nisan 1920 tarihine bu ulusun nasıl geldiğini anlatarak “23 Nisan 1920 de TBMM sinde buluna 115 milletvekili egemenliğin ancak bağımsız koşullarda olacağı bilinciyle hareket etmiş hiç bir koşulda bağımsızlıktan ödün vermemişlerdir. Batının 500 yılda yaptığı aydınlanma hareketini cumhuriyetin atılımcı kadroları 15 yıl da gerçekleştirmiştir. Bu çağdaşlaşmanın önüne geçmek isteyen güçler tarafından Atatürk’e bir çok kez suikast düzenlemiştir. Ulusumuzun güçlü mutlu ve güvenlik içinde yaşayabilmesi için devletin ulusal bir siyaset izlemelidir. Yüce Atatürk’ün ana hedefi “istiklal- i TAMM ” dır. Egemenlilik hiçbir renkte hiçbir biçimde hiçbir anlam ve yolla paylaşım kabul etmez. Son beş yılda 9 paket 3 yılda 500 yasa çıkararak ile AB'ye girme uğruna ülke hızla sömürgeleştirmeye doğru itilmektedir. 10 pakette yolda.İç ve dış borçlar %85 artmıştır.Bu borçlanan paralar nerelere gitmiştir? Ulusal egemenlik tehlikededir.Ülke uçurumun kenarına getirtilmiştir….” dediği konferans, izleyicilerin soru ve aldıkları cevapla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız