SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlandı

A- A+ PAYLAŞ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Malatya'da da törenlerle kutlandı. İnönü Stadı'ndaki törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bayram dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde 08.30'da yapılan ilk törenin ardından, havanın kapalı olması ve yağmur çiselemesi nedeniyle, İnönü Stadı'ndaki törenlerin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin karar, 09.30'da verildi ve törenlerin yapılması kararlaştırıldı. Saat 10.00'da başlayan ve yaklaşık 1 saat 15 dakika süren tören boyunca yağış olmadı.

İnönü Stadı'ndaki tören Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, öğrencilerin ve töreni izleyen vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün anlamını içeren konuşmayşı İl Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Bulut yaptı. Bulut, “ Milli Egemenlik, milli benliğin, ahlakın, karakterin ve bunların sonucu olan milli birliğin zaferidir. Milli egemenliğe sahip olmak, millet olmaktır. Milletin kendisiyle ilgili kararları kendisinin alması, kendi kaderi ve geleceği hakkında kendisinin karar vermesi demkektir. Milli egemenlik, teslimiyetçi olmamak, kendi vatanımızda egemen olmak, hür yaşamak kendimize saygımızı ve güvenimizi kaybetmemektir"dedi.

Tören öğrenci andının bir öğrenci tarfından okunması ve diğer öğrenciler tarafından tekrarı ile devam etti ve resmi geçit töreninin ardından da öğrenci gruplarının gösterileriyle tören sona erdi. Staddaki törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler ve İnönü Stadı'nın tribünlerini doldurdular.

HABER-FOTO; Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız