SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulusal Kayısı Çalıştayı Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:50
Ulusal Kayısı Çalıştayı Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Ulusal Kayısı Çalıştayı’ 18 Kasım Salı günü saat 09.00’da Ramaza Plaza Otel’de başlıyor. 

Kayısıda sektöründe mevcut durum analiz edilerek belirlenecek hedefler doğrultusunda ileriye yönelik stratejilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenecek olan ‘Ulusal Kayısı Çalıştayı’ Çarşamba günü sona erecek. 

Malatya’daki kayısı üreticisinin sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin de geniş bir çerçevede tartışılacağı ‘Ulusal Kayısı Çalıştay’nın Salı günkü programında şu sunumlar gerçekleştirilecek: 

-Dünya ve Türkiye’de Kayısı Sektörü (Mehmet Sığırcı- Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı)

-Malatya’da Kayısı Sektörü (Ali Selvi- Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü)

- Dünya’da ve Türkiye’de Kayısı Yetiştiriciliği (Prof. Dr. Bayram Murat Asma- İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı)

-Kayısı Sektöründe Değer Zinciri Yönetimi (Prof. Dr. Kenan Peker- Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi)

- Kayısı Mamulleri ve Besin Değeri (Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu- Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı)

Kayısı yetiştiriciliği, örgütlenme-pazarlama ve finansman, hasat sonrası işlemler ve kayısı mamulleri gibi çalışma gruplarının oluşturulacağı Ulusal Kayısı Çalıştayı, Çarşamba günü sonuç raporunun hazırlanmasıyla sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız