SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ulusal Kayısı Konseyi Kurulmalı"

A- A+ PAYLAŞ
Ulusal Kayısı Konseyi'nin bir an önce kurulması gerektiğini söyleyen Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz, yazılı bir açıklama yaptı. 
 
Semiz, yaptığı açıklamada;  "Kuru kayısı için konulmuş olan standartlardaki yanlışlıklar nedeni ile iç pazarda yaşanan sorunları, Malatya ortak görüşü oluşturarak çözdüğümüzü düşünüyoruz. Bu başarı kayısıcılığımızın sorunlarının çözülmesi için bir örnek teşkil etmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. Kayısı dendiğinde herkesin aklına Malatya, Malatya dendiğinde de herkesin aklına sKayısı gelmektedir. Yani bizler kayısımızın sorunlarına hep birlikte sahip çıkar isek, Kayısı da bize vefa gösterir, Malatya'ya 350 milyon doları kazandıran kayısımız 1 milyar doları da kazandırır diyoruz. Bizler Sivil Toplum Örgütü olarak örgütlenerek, ortak görüş oluşturulmasına gayret ederek bir şeyleri göstermeye çalıştık, bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz, ama çalışmalarımızın artarak devam etmesi gerektiğine de inanıyoruz " ifadelerini kullandı. 
 
MAKİD Başkanı Semiz, açıklamasının devamında, "Bu başarı bizim için bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Çünkü kayısımızın daha birçok sorunları vardır. Bu ortak görüş yöntemi sorunları aşmamıza bir örnektir. Dünya kayısı üretiminin merkezi olduğumuz ve dünya kayısı başkenti olduğumuz için bununla övünmeyen Malatyalı olmadığı düşünüyorum. Bu üretim gücümüzle, Kayısı Vakfımızla, Kayısı araştırma ve uygulama merkezimizle, meyvecilik müdürlüğümüzle, Üniversitelerimizdeki bilim adamlarımızla, Tüccarlarımızla ve Sayın Valimiz Ulvi Saran beyin büyük gayretleri ile kurulmuş olan Kayısı Akreditasyon kurumuzla kayısıdan 1 milyar dolar gelir elde etmeyi hak etmiş bulunuyoruz. Bu hedefe hızla gidebilmek için tüm aktörleri bir çatı altında toplayacak, Ulusal Kayısı Konseyi'nin bir an önce kurulması gerektiğine inanmaktayız. Çünkü kayısı için herkes bir şey söylüyor ama herkesin konuştuğu bir yerde kalıyor. Yine söylüyoruz, ortak görüş ortaya çıkmıyor. Bundan da en büyük zararı kayısı üreticilerimiz ve Malatya'mız görüyor. Yabancılarda mişmişimizi bizleri mışıl mışıl uyutarak ucuza yiyorlar diyorum. Dünyaca ünlü Malatya Kayısısının hak ettiğini alması ve bugün kayısıdan elde ettiğimiz 350 milyon dolar gelirin en kısa zamanda 1 milyar dolara ulaşabilmesi için Ulusal Kayısı Konseyi'nin kurulup aktif olarak çalışmasınas ihtiyaç vardır. Ülkemizde kayısı sektöründe görev alan üretici, tüccar, ihracatçı, tarım teşkilatı, üniversiteler, araştırma kuruluşları ve ilgili tüm kurumların temsil edileceği Ulusal Kayısı Konseyi'nin kurulmasında yardımı olacak herkesin desteğini  ekliyorum." dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız