SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulusal Kimya Kongresi

A- A+ PAYLAŞ

21. Ulusal Kimya Kongresi, 60 üniversiteden akademik personelin katılımıyla Malatya İnönü Üniversitesi'nde başladı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan 21. Ulusal Kimya Kongresi'nin açılış törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Emekli, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Şener ile öğretim görevlileri katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Şener, 4 gün sürecek olan kongreye 60 üniversiteden yaklaşık 700 akademik personelin katıldığını belirterek organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitelere YÖK ve üniversite yöneticilerinin de olumsuz yaklaşımları olduğunu öne sürerek, "Bugün 3 büyük kent dışındaki üniversitelerimiz pek çok alanda öğretim üyesi sıkıntısı çekmektedir. 3 büyük kentteki bir üniversitenin 1 bölümündeki öğretim üyesi sayısının Anadolu'daki bir üniversitenin bütün öğretim üyelerinin sayısından fazla olduğu bir gerçektir. Büyük üniversitelerdeki bu fazlalığın öğretim üyesi sıkıntısı çekilen diğer üniversitelere kaydırılmasının yollarının bulunması gerekir. Hepimizin bildiği üzere 3 büyük kentteki üniversitelerde akademik dağılım, profesörlerin sayıca en fazla olduğu ters piramit haline gelmiştir. Bunlar yeni kurulan 32 üniversite de dikkate alındığında çözümlenmesi artık aciliyet kazanmış konulardır" dedi.

Türkiye Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Emekli ise dernek olarak 6-9 Temmuz 2008'de Uluslararası Kimya Kongresi'ne ev sahipliği yapacaklarını belirterek 2013 yılındaki Genel Kimya Kongresi'nin de Türkiye'de gerçekleştirileceğini kaydetti.

21. Ulusal Kimya Kongresi, 27 Ağustos 2007 günü sona erecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız