SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ulusal Sempozyum Mayıs'ta.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Malatya 4. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. 

MTA’nın Malatya’daki çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Öz, burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın merkezi ve ilçelerinde birçok madenlerin mevcut olduğunu söyledi.

Öz, Malatya’daki madenlerin ortaya çıkması ve işletilmesi noktasında önemli bir adımın atılacağını kaydederek, “Geçtiğimiz yıl içerisinde hükümet olarak yeni bir teşvik paketi hazırlandı. Bu teşvik paketlerinin bir maddesinde de, madencilik noktasında yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız için çok büyük imkanlar sağlanmış oldu. O teşvik yasası çıktıktan sonra Malatya’da bir maden sempozyumunun düzenlenmesinin ve birçok yatırımcının Malatya’ya davet edilmesinin; Malatya ve civar illerdeki maden potansiyelinin öne çıkması ve bununla birlikte ülke ekonomisine katkı sağlamak üzere işletmelerinin yapılmasının cazip hale getirilmesi noktasında bir sempozyum düzenlenmesini rica etmiştim. Sağ olsunlar genel müdürümüz ve bölge müdürümüz bu noktada gerekli hazırlıkları yaptılar. Nisan ayında ulusal bir maden sempozyumu Malatya’da gerçekleştirilecek” dedi.

MTA Orta Anadolu Malatya Bölge Müdürü Jeoloji Mühendisi Yunus Ay ise, Malatya’daki maden yataklarının tanıtımı için Nisan ayında bir sempozyum gerçekleştireceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“MTA Malatya 4. Bölge Müdürlüğü olarak bir sempozyum planladık. Bu sempozyumu düzenlememizde sizlerin büyük katkısı oldu. Bu sempozyumu Nisan ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu sempozyumda, bölgemizdeki özellikle de Malatya’daki maden yataklarımızı kamuoyu ve yatırımcılara tanıtacağız. MTA’nın en büyün amaçlarından birisi de özel sektörün önünü açmaktır. Bu anlamda yatırımcıları da teşvik etmek açısından bu sempozyumu önemsiyoruz. İnşallah bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.”

Ay, Malatya’da ümitli oldukları alanların bulunduğunu ve bu noktada çalıştıklarını belirterek, “MTA olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bir proje kapsamında sondaj çalışmalarımız sürüyor. Projelerimiz katlanarak, devam edecek. Ümitli olduğumuz alanlar var. Bunları önümüzdeki yıllarda sonuçlandırıp, kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız