SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulusal Vişne- Kiraz Çalışma Grubu Malatya'da Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu, 9. toplantısını Malatya'da başlattı.

11. Yeşilyurt Kiraz Şenlikleri kapsamında Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Türkiye Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu toplantısı, Turgut Özal İlköğretim Okulu'nun salonunda başladı.

Toplantıya, Malatya Vali Yardımcısı Bayram Öz, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Masum Burak, Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Sedat Uslu, Ulusal Kiraz-Vişne Grubu Toplantısı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaska ile birlikte 60 kişilik bir araştırma grubu katıldı.

Vali Yardımcısı Bayram Öz, tarımsal üretimde geleneksel tekniklerden vazgeçilerek, teknolojik gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'de kaliteli üretimiyle dünyada ayrı bir yer edinebileceğine işaret etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Masum Burak, 6-10 Haziran 2005 tarihleri arasında Türkiye'de yapılan Uluslararası 5. Kiraz Sempozyumu hakkında bilgiler verilerek, bu sempozyumda önemli başarıların elde edildiğini ve toplantıya 42 ülkeden 346 kişinin katıldığını kaydetti. Burak, bu gibi toplantılara önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Malatya'da kiraz yetiriciliğinin daha da ileri gitmesi ve kalitesinin arttırılmasıyla birlikte pazar payının da arttırılması için her türlü çalışma yapacaklarını belirtti.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Sedat Uslu, toplantının Türkiye'de kiraz-vişne yetiştiriciliği ve işleme-pazarlama endüstrisinin iyileştirilmesi amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, üniversiteler ve özel sektör işbirliğinin kurumsallaştırılması için Türkiye Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu'nun 9. toplantısını Malatya'da yaptığını kaydetti. Uslu, toplantıda kiraz-vişne yetiştiriciliği, işlenmesi ve iç-dış hazırlamadaki son gelişmelerin gözden geçirilmesi ve çalışmaların bir düzen ve işbirliği içerisinde yürütülmesinin tartışılacağını belirtti.

Ulusal Kiraz-Vişne Grubu Toplantısı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaska ise Kiraz-Vişne Çalışma Grubu'nun 1997 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın oluruyla kurulduğunu ve 8 yıllık sürede kurumsallaşmasını tamamlayarak önemli çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.

Yılda bir kez toplantı yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Kaska, çalışma grubunun çok ciddi çalışmalarda bulunduğunu belirterek, "Ülkemiz son yıllarda özellikle kiraz yetiştiriciliği ve ihracatında büyük hamle yapmış olup, 2004 yılı kiraz üretimimiz yaklaşık 250 bin tonla dünya birincisi olurken, 52 bin tonluk ihracat karşılığında 130 milyon dolarlık bir gelir sağlanmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız