SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslar Arası Turnuva Başlıyor

0
Güncellendi - 2018-08-04 01:40:22
Uluslar Arası Turnuva Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu ortaklaşa bu yıl altıncısını düzenleyeceği Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nda ilkler olacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Satranç Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleştirilecek olan Uluslararası Malatya Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek. 6-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 50 bin TL ödüllü 6.Uluslararası Malatya Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Sanat Merkezi’nde yapılacak.

İsviçre sistemine göre 9 tur üzerinden oynanacak olan turnuvada; ELO kategoride 1700 ve üzeri ELO/UKD puanına sahip olan usta sporcular ile 1699 ve altı ELO/UKD puanına sahip olan yetenekli sporcular yarışacak. Turnuvada ayrıca 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı sporcularda yer alacak.

TSF lisansına sahip 2017-2018 yılı vizesi yapılmış, 2011ve önceki yıllarda doğan sporcularda 6. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'na katılabilecek.

İl dışından gelen sporcular, sadece turnuvada yarışmayacak ayrıca kendileri için hazırlanan gezi programına da katılabilecek.

Turnuva kapsamında Nemrut, Levent Vadisi, Darende'ye gezi düzenlenecek. Öte yandan Üstü açık otobüsle şehir turu da gerçekleştirilecek.

53 YABANCI SPORCU KAYIT YAPTIRDI

6.Uluslararası Malatya Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın başlamasına sayılı günler kalırken, turnuvaya 52 yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Türkiye'den ise turnuvaya şuana kadar 441 sporcunun kayıt yaptırdığı bildirildi.

Kayıt yaptıran yabancı sporcuların 6'sı GM yani büyük usta, 3'ü IM yani uluslararası usta, 3'ü FM yani FIDE ustası, 2'si WGM yani bayan büyük usta, 2'si WFM yani bayan FIDE ustası, 2''si WCM yani bayan usta adayından oluşuyor.

Turnuvaya kayıt yaptıran sporcuların 33'ü Azerbaycanlı, 9'u İranlı, 3'ü Gürcistanlı, 2'si Lübnanlı, 2'si Suriyeli, 1'i Türkmenistanlı, 1'i Belaruslu, 1'i ise Rus.

Turnuvada; GM unvanlı Belaruslu Andrey Zhigalko, Azeri Zaur Mammadov ve Vugar Rasulov, Gürcü Konstantine Shanava ve Giorgi Bagaturov, İranlı Masoud Mosadeghpour mücadele edecek.

Malatya'nın yanı sıra Gaziantep, Muş, Ankara, Kayseri, İzmir, Trabzon, Aydın, Diyarbakır, Batman, Afyonkarahisar, Karaman, Antalya, Kahramanmaraş, Çorum, Bitlis, Adana, Samsun, İstanbul, Elazığ, Zonguldak, Mardin, Siirt, Sakarya, Osmaniye, Ordu, Giresun, Şanlıurfa, Mersin, Hatay, Sivas, Uşak, Muğla, Van, Adıyaman, Tokat, Bolu, Kütahya'dan da turnuvaya başvurular yapıldı.

Turnuva halk oyunları gösterisiyle başlayacak. Turnuva kapsamında 2019 yılında yapılacak olan 7.Uluslararası Malatya Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın protokolü de imzalanacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız