SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Basketbol Kampı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:35
Uluslararası Basketbol Kampı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Büyükelçiliğinin katkılarıyla gerçekleştirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Kampına İnönü Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Kampa katılmak üzere Malatya’ya gelen ABD Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’i de makamında ziyaret etti.

ABD Türkiye Büyükelçiliği Ankara Kültür Ataşesi Phaedra Gwyn’inin de bulunduğu ziyaret, Rektörlük makamında gerçekleşti. İnönü Üniversitesi ve kaydedilen gelişmelerin konuşulduğu ziyaret sırasında Rektörz Prof. Dr. Cemil Çelik, Ricciardone’ye Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezimiz tarafından yapılan seramik tabak hediye etti. Ricciardone ise, yanında getirdiği hediyeyi Prof. Dr. Cemil Çelik’e takdim etti. 

Ziyaret sonrasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda düzenlenen 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampının değerlendirildiği panele geçildi.

ABD Türkiye Büyükelçisinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in de konuşmacı olduğu panelde, TBF Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turan, Türkiye Basketbol Federasyonu Alt Yapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak ile Antrenör Chrıs Dıal yer aldı.

TBF Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turan, “Basketbol milli takımına bay-bayan basketbolcu seçme noktasında daha çok oyuncu arasında tercih yapabilmek için ülkemizde basketbolu iyi oynayabilen sporcular yetiştirmemiz lâzımdır. Bunun için bu tür organizasyonlar çok önemlidir.” şeklinde konuşurken, Türkiye Basketbol Federasyonu Alt Yapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak ise, “Bir hafta sürecek olan kampta, sporcularımıza ABD’de oynanan basketbol sporunun son teknikleri gösterilmektedir. 52 farklı ilden 190 sporcunun katıldığı, 38’i Türk 4’ü yabancı olmak üzere 42 antrenörle birlikte dostluk ve kardeşlik duygularının ön planda tutulduğu bir kamp geçirmekteyiz.” dedi.

Türkiye’de dolayısıyla Malatya’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Antrenör Chrıs Daıalise, “5 yıldan beri Türkiye’de bu tür organizasyonlara katılmaktayım. TBF çok eski bir federasyon ve önemli çalışmalar yapmaktadır. İnönü Üniversitesi ve ABD Büyükelçiliğinin bu organizasyona olan desteği ise beni ayrıca memnun etmiştir.” dedi. 

32 yıl sonra tekrar Malatya’da olmanın sevincini yaşadığını belirten Büyükelçi Ricciardone, burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnönü Üniversitesini çok gelişmiş bir üniversite olarak gördüğünü söyleyen Büyükelçi Ricciardone, gerçekleştirilen kampa ev sahipliği yaptığı için Rektör Prof. Dr. Çelik’e teşekkür etti.

Üniversite olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmayı önemsediğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Topluma sporun yayılmasında, sadece üniversiteler değil, toplumun değişik kitleleri de bu gibi etkinliklerle katkıda bulunmalıdır. Üniversiteler de, sadece lisans, yüksek lisans ve doktora yaptıran kurumlar olmaktan çıkıp, toplumun değişik kesimlerinin sosyal, moral ve spora ilgisini arttırma noktasında da ellerini taşın altına koymaları gerekmektedir. Aslında birbirine çok uzakmış gibi görünen birçok alan arasında bağlantı kurduğumuzda hem kendi ülkemizde hem de başka ülkelerde dostluğun ve kardeşliğin gelişmesine de katkıda bulunmuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonunda basketbol eğitimi gören sporcular ziyaret edildi. Katılımcılar, daha sonra birlikte fotoğraf çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız