SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Dilbilim Konferansı

0
Güncellendi - 2018-10-15 06:01:15
Uluslararası Dilbilim Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Birincisinin Çanakkale’de düzenlendiği Uluslararası Dilbilim Konferansının ikincisi İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Konferansa İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Bayri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, İnönü Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Genç, Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirezen, Amerikan Elçiliği Eğitim Ateşesi David Fay akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Nevzat Bayri kongre boyunca iyi çalışmalar ortaya çıkacağını düşündüğünü dile getirdi. Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği’ne üyelik sürecinin devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Dinçay Köksal, “Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği’nin çatısı altında Asya Pasifik Eğitim Araştırmaları Birliği var. Japonya’dan Çin’e kadar Hong Kong, Hindistan, Pakistan, Malezya, Singapur gibi ülkeleri içeren bir birlik. Bunun yanı sıra Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği var. Amerikan Eğitim Araştırma Birliği ise en köklü olan araştırma birliklerinden bir tanesi. Yüz yıldır eğitim alanında yapılan tüm araştırmalara yön veren, eğitim politikalarını belirleyen büyük bir birlik. Afrika Eğitim Araştırmaları Birliği de bu çatı altında. Başvurumuzu yaptık herhalde 2019 yılı içerisinde Afrika Eğitim Araştırmalar Birliği’nin de üyesi olacağız" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Dinçay Köksal katılımcılara plaket takdim etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız