SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Film Festivali

A- A+ PAYLAŞ

"Malatya Uluslararası Film Festivali" hazırlık çalışmaları kapsamında Amerika Birleşik Devleti (ABD) film ekibinin Malatya'ya geleceği bildirildi.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde valilik öncülüğünde, Kayısı Vakfı'nın organizasyonunda Belediye ve İnönü Üniversitesinin de katkısıyla, Kasım ayı sonu itibariyle, ilk defa düzenlenmesi planlanan "Malatya Uluslararası Film Festivali" hazırlık çalışmalarında önemli bir aşamaya gelinmiştir.

Şeffaf film şeridi üzerine işlenen görüntülerle öykü anlatma sanatı olan sinema, ulaştığı teknik düzey ve zengin sanatsal içerikle günümüzde geniş kitlelere ulaşan, kültür ve sanat dünyasının en canlı ve hızla büyüyen dalını oluşturmaktadır.

Geniş bir izleyici kesimine sahip sinemanın, düzenlenen film festivalleri ile ülkelere ve şehirlere önemli prestij sağladığı, bu ülke ve şehirlere önemli bir sanatsal kimlik kazandırdığı, buraları dünyaca tanınan birer sanat merkezlerine dönüştürdüğü bir gerçektir. Uluslararası boyutta düzenlenen bu festivallerin ayrıca küresel sanat gündeminde önemli yer işgal ettikleri ve önemli boyutta sanat turizmine kaynaklık ettikleri görülmektedir.

Ülkemizde düzenledikleri film festivalleri ile ülkemiz sanat ve kültür gündeminde önemli yer edinmiş illerimiz, bu festivallerle kimliklerini ön plana çıkararak sahip oldukları değerleri tanıtma ve tanımlama imkanına kavuşmaktadır. Ayrıca zengin içerik ve geniş katılımla düzenlenen bu festivaller, illerin kültür ve sanat dünyasındaki etkinliğinin de en açık göstergesi kabul edilmektedir.

Bölgesinde sahip olduğu büyük ekonomik ve beşeri varlığı, kültür ve sanat gündeminin canlılığı, sanatsal duyarlılığı yüksek genç nüfusu, yetiştirdiği önemli sanatçıları düşünüldüğünde; ilimizin sanat ve kültürel alanda sahip olduğu potansiyel açıkça görülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

"Bu potansiyel nedeniyle bölgesinde ilk adımı atması beklenen ilimizde, Valiliğimizin öncülüğüyle, Malatya Uluslararası Film Festivali düzenlenmesi çalışmalarına başlanılmış bulunuluyor. Ayrıca Valimiz Sayın Doç.Dr. Ulvi Saran tarafından geçtiğimiz günlerde ABD'ye kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde düzenlenen ziyarette, kardeş şehir anlaşması ve ilişkilerinin gerçekleştirilmesinin yanında; Baton Rouge, Lousiana Eyaleti gibi önemli film merkezlerinde yetkililerle de temas edilmiş ve gerçekleştirilmesi düşünülen film festivaline bu ülkedeki yapımcıların da katkısının alınması yönünde girişimlerde bulunulmuştu"denilen açıklamada daha sonra şunlar belirtildi:

"Bu temaslar sonucunda, Baton Rouge, Lousiana, Houston sinema çevrelerinden önemli isimlerin yer aldığı bir heyet 13 Temmuz 2010 tarihinde ilimizi ziyaret edecektir. Heyet bu arada Kayısı Festivaline de katılarak ilimizi her yönüyle tanıma fırsatı bulacaktır. İlk etapta Batı ülkeleri, Balkanlar, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerinden olmak üzere pek çok ülkenin katılımının planlandığı festivale gelecek yıllarda daha geniş katılım sağlanarak etkinliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Malatya Film Festivalinin ilimizin tanıtımı, sahip olduğu sanat ve kültür potansiyelinin ülke ve dünya gündemine taşınması, sanat ve kültür faaliyetlerinin bölgemizde en üst düzeye çıkarılması, sanatın önemli bir dalı olan sinema ile halkımızın buluşturulması konusunda olduğu kadar; ilimiz merkezli bir sanat turizminin gelişimine de ciddi katkılar sağlaması beklenmektedir. Bu ve benzeri kazanımları ile Malatya Uluslararası Film festivali ülke ve dünya kültür-sanat gündeminde ilimize önemli bir prestij sağlayacak ve ilimizi hak ettiği yere taşıyacaktır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız