SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Kongre Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:39
Uluslararası Kongre Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ
 
“1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi” 10 Mayıs ile 12 Mayıs günleri arasında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kongre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun işbirliği ile yapılıyor. 
 
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kongre ile ilgili yapılan açıklama şöyle : 
 
"Kongremizin ana teması “Türk Halk Oyunlarının Bilim ve Sanat İlişkisinde Dünü, Bugünü ve Yarını” olarak belirlenmiştir. Kongremizde tüm çerçevesiyle Türk Halk Oyunları ele alınacaktır. Daha yaygın, etkin ve nitelikli tanıtım sağlanmasının yanı sıra, geleneksel halk oyunları kültürümüzün gelecek kuşaklara en uygun ve içeriğini kaybetmemiş şekliyle yansıtılmasında önemli görülen hususlar hep birlikte tartışılacaktır.
 
10-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında İ.Ü. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde Düzenlenecek Olan 1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi ülkemizde ilk kez gerçekleşecek olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Kongre gerek yurt içi, gerekse yurtdışından yaklaşık 300 civarında katılımcı tarafından izlenecektir.
 
10-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında İ.Ü. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde Düzenlenecek Olan 1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi ne yurt dışından “ Ann David (İngiltere), Bianca De Jong (Hollanda), Stanislawa Trebunia-Staszel (Polonya), Janos Sipos (Macaristan), Janos Fugedi (Macaristan)” gibi alanında uzman katılımcıların yanı sıra, ülkemizden “ Prof. Dr. Gürbüz Aktaş, Prof.Dr. Salih Akkaş, Prof.Dr. Ismail Güven, Doç. Dr. İsmet Doğan, Doç. Dr. Türker Eroğlu, Doç. Dr. M. Öcal Özbilgin, Doç.Dr. Metin Özarslan, Doç.Dr. Mustafa Uslu, Doç.Dr. Ömer Adigüzel” ve daha birçok değerli bilim ve sanat insanının katılması beklenmektedir.
 
Konu başlıklarının “Türk Halk Oyunlarının Tarihsel Süreçleri, Halk Oyunlarının Psiko- Sosyal boyutları, Halk Oyunlarında Hareket ve Antrenman Bilimleri, Türk Halk Oyunlarının Sınıflandırılması / Türler, Türk Halk Oyunlarında Kurumsallaşma, Halk Oyunlarında Öğretim Yaklaşımları, Halk Oyunlarında (sunum ve) Sahneleme, Halk Oyunlarının Müzik ve Ritim Boyutları, Türk Halk Oyunlarında Giysi, Halk Oyunları / Turizm ve Rekreasyon, Halk Oyunlarında Notasyon, Engellilerde Halk Oyunları Öğretimi, Halk Oyunlarında Terminoloji” olarak belirlendiği Kongre sürecinde toplam 4 salonda paralel oturumlar düzenlenecek ve bu oturumlarda yaklaşık 75 bildiri sunulacaktır. Kongre sürecinde “Türk Halk Oyunlarında Temel ve Güncel Sorunlar” başlığı altında bir panel de düzenlenecektir. Ülkemizin birçok yöresine ait halk oyunları gösterilerinin de sunulacağı 1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi bu konuya ilgi duyan herkesin davetli olduğu bilimsel ve sanatsal bir şenlik havasında gerçekleşecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız