SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Öğrenci Buluşması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:32
Uluslararası Öğrenci Buluşması
A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında, Dünyanın Rengi Türkiye’nin Misafiri etkinliği yapıldı. Malatya İnönü Kapalı Çarşısında yapılan etkinlikte misafir öğrenciler, kurdukları stantlarda kendi kültürlerini ve ülkelerini tanıttı. 

Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında Malatya İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde etkinlik düzenlendi. Etkinliğin iki gün süreceğini ifade eden Malatya Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği Başkanı Avukat Vahit Çağatay, etkinliğin amacı hakkında bilgi verdi. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) öncülüğü ile şehre yurt dışından gelen misafir öğrenciler için bir etkinlik yaptıklarını belirten Çağatay, şöyle konuştu: "Kendi ülkelerini burada, kurdukları stantlarında tanıtıyorlar. UDEF’in öncülük ettiği, Malatya Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği olarak desteklediğimiz güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bu şekilde misafir öğrencilerimizle tanışacağız, kaynaşacağız, onları kucaklayacağız ve misafirperverliğimizi onlara göstereceğiz. Gördüğünüz gibi halkımız da çok rağbet ve ilgi gösteriyor, bu ilgiden çok memnunuz. Yaklaşık 16 ülkeden misafirlerimiz var. Somali’den, Türkmenistan’dan, Afganistan’dan, Gürcistan’dan, Malavi’den, Tanzanya’dan, Gine’den, Filistin ve Yemen’den birçok ülkeden misafir öğrencilerimiz burada. İnönü Üniversitesinde bine yakın misafir öğrencimiz bulunuyor, etkinliğimiz de onlara yönelik. Bu etkinlikle halkımız ve misafir öğrencilerimiz arasında bir köprü oluşturmayı amaçlıyoruz. Etkinliğimiz iki gün devam edecek.” 

AMAÇ, KARDEŞLİK BİLİNCİNİN OLUŞMASI

Etkinliğin Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini dile getiren İHH Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, şunları söyledi: “Biz, İHH çatısı altında kurduğumuz Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği olarak Malatya’ya gelen misafirlerimizin ülkelerine giderken memnun ayrılmaları için burada rehberlik yapıyoruz. Sıkıntıları olduğunda sıkıntılarını giderebilmeleri için yanlarında oluyoruz. Bugün de bu yaptığımız kültürel etkinlikle ülkelerin birbirlerini tanımasını, kültürel alışverişte bulunmalarını, kardeşlik bilincinin oluşmasını istedik. Ülkeler ve kabileler, mezhepler, meşrepler birbirleriyle savaş halinde diye lanse ediliyor, biz de bir arada olunabileceğini göstermek istedik. 33 şehirde şu an bu etkinlik yapılıyor. 16 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla İstanbul’da final programı yapılacak. Orada da ‘Dünyanın Rengi Türkiye’nin Misafiri’ olacak. Bugün dünyanın rengi Malatya’nın misafiri oldu.”

Gürcü öğrenci Elguca Khinkiladze ise etkinliğin çok güzel olduğunu, ülkelerini tanıtmak için stantlar kurduklarını belirtti. Kendi kültürlerini ve ülkelerini tanıtabildikleri için çok gururlu ve mutlu olduğunu söyleyen Khinkiladze, Malatya’yı özellikle Darende’yi çok beğendiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız