SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uluslararası Projeler Üretilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:30:28
A- A+ PAYLAŞ

Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cafer Özkul, uzun vadeli başarı için geniş ekip çalışmalarının sağlanmasının önemli olduğunu bildirdi. 

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü) Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (İBTAM) Salonu’nda, Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cafer Özkul, İ. Ü Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik ile Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve öğretim üyelerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İ. Ü. Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik, aynı zamanda çocukluk arkadaşı olduğunu belirttiği Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cafer Özkul’un üniversitelerinde misafir olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İnönü Üniversitesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof.Dr.Cafer Özkul ise, Fransa’daki üniversite yapılanması ve Rouen Üniversitesi hakkında detaylı bilgiler verdi, uluslararası düzeyde başarılı oldukları alanlar ve başarı stratejilerini anlattı.

Üniversitelerin bütün alanlarda iyi olmasının mümkün olmadığını, güçlerinin odaklandığı birkaç alan seçerek bu alanlarda uluslararası projeler üretilmesi gerektiğini söyleyen Rektör Prof.Dr.Cafer Özkul, çeşitli bilim alanlarını birbirinden ayırmanın çok zor olduğunu, artık dünya ölçeğinde başarılar için büyük projelerde farklı bilim dallarıyla uğraşan küçük grupların değil, yüzlerce insanın bir arada ekip halinde çalışması gerektiğini ifade etti. Rektör Özkul, kişilere bağlı kısa vadeli başarı elde edilse de uzun vadeli başarı için geniş ekip çalışmalarının sağlanmasına, insan kaynaklarının ona göre yönetimi ve birlikte çalışma kültürünün mutlak surette kazanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cafer Özkul ile İ. Ü Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik’in, Malatya’nın Hekimhan İlçesi Girmana Beldesi doğumlu oldukları ve çocukluk arkadaşı oldukları öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız