SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararası Satranç Turnuvası Cuma'ya Başlıyor

0
Güncellendi - 2017-08-22 01:21:22
Uluslararası Satranç Turnuvası Cuma'ya Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu’nun katkısı ile gerçekleştirilen Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın bu yıl beşincisi düzenlenecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği 5. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası 25-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

A-B-C- ve D kategorilerinde gerçekleştirilecek olan 5. Malatya Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nda ELO ve Yaş Kategorilerinde sporcular yarışacak.

ELO kategorileri:

A-Ustalar 1700 ELO/UKD ve üzeri sporcular

B-Yetenekler 1699 ELO/UKD ve altı sporcular

Yaş kategorileri:

14 yaş ve altı: 2003-2004-2005 ve 2006 doğumlu sporcular

10 yaş ve altı: 2007-2008 doğumlu sporcular

8 yaş ve altı: 2009-2010 doğumlu sporcular

TOPLAM PARA ÖDÜLÜ 50 BİN TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Fuayelerinde düzenlenecek turnuvanın toplam para ödülü 50 bin TL olacak.

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen ve her yıl gittikçe ulusal ve uluslararası katılımı artan turnuva kapsamında Malatya’nın tarihi ve turistik yerlerine yönelik çeşitli geziler de düzenleniyor.

Turnuvaya müracaat yapan unvanlı sporcular şöyle: “Andrey Zhigalko, , Alina Bivol, Yuri Solodovnichenko, Pouya İdani, Zaur Mammedov, Davit Benidze, Georgi Bagaturov, Tornıke Sanikidze, Gabor Nagy, Toghrul Hasanzade, Babayev Talib, Sofiko Tereledzaye, Mammdov Jeyhun, Elvin Bayramov, Asghar Mitra, Bahgirova Khatun, Konstantine Shanava, Ruslan Kurayan, Bahadır Özen, Selim Çıtak, Mert Yılmazerli, Doğa Boran Şahin.”

YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın ilki 9-15 Haziran 2013 tarihlerinde yapılmıştı. 21’i yabancı 234 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın ilkinde Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Hindistan, Irak, İspanya, Mısır ve Türkmenistan’dan gelen sporcularda yer aldı.

Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın ikincisi 15-20 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Turnuvada, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Gürcistan, İran, Suriye, Karadağ ve Ukrayna’dan sporcular katıldı.

Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın üçüncüsü 25-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapıldı. 11 ülkeden 46’sı yabancı 398 sporcunun yarıştığı turnuva renkli görüntülere de sahne oldu.

Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın dördüncüsü 21-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapıldı.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya; 13 ülkeden ve 37 ilden 44’ü yabancı, 8’i görme engelli olmak üzere 460 sporcu katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız